Jump to content

Forró csoki, a vállalható bűnbeesés

2014. 12. 01. 23:37

Az őszi hideg és a téli zimankó alatt forró itallal hozható helyre megingott hőérzetünk. Nagy kedvencünk a tömény és édes bűn, a tetején habbal, csinos csészében, a legkedvesebb személyekkel körülvéve.

A forró csokoládé nem azért viseli ezt a nevet, hogy holmi porból készült változatot ítéljünk elfogadhatónak. Valóban csokit kíván és érdemel a hölgyek kedvence. Ezt bizony még azok is fogyasztják mostanság, akik kézzel-lábbal tartózkodnak a tipikus csajos dolgoktól. Kizárólag minőségi alapanyagokat használjunk, magas kakakaótartalmú étcsokit, kiváló tejszínt, házitejet, kakaóport. Melegítsünk fel személyenként 2 dl tejet, adjunk hozzá maréknyi összetört csokoládédarabot és keverjük krémes állagúra, majd adjunk hozzá 1 evőkanál tejszínt, keverjük tovább a legnagyobb szeretettel simára még egy teáskanál vajjal, igény szerint cukorral. Kerüljön szép bögrébe, tetejét díszítsük tejszínhabbal megszórhatjuk kevés kakaóporral vagy fahéjjal, reszelt csokival. Igazán különleges, ha tovább ízesítjük, kerülhet az alaphoz kókuszreszelék, chili, vanília, rum. Ritkább változat a fehér forró csoki, amely igazi ízkavalkád lehet narancshéjreszelékkel. Nincs is jobb esti program, mint egy jó nagy adag elkészítése. Nem fogjuk megbánni!

(fotó: nutritionstripped.com)