A hozzávalók egy torkos lakó otthonában minden bizonnyal fellelhetők.
Az alap az olvasztott csokoládé, ami lehet barna vagy fehér. Adhatunk hozzá minimális tejet, vajat és a barna esetén egy kis kakaóport is. A fehéret pedig ételfestékkel tovább színezhetjük, ha éppen úgy hozza kedvünk. A krémes állag kialakítása lenne a cél, amibe könnyedén belemártogathatjuk a roppanós szálakat. Fektessük sütőpapírra. Ez a legegyszerűbb és leggyorsabb változat, a csoki megdermedésével készen is van a nasi.
Díszíthető az ellentétes színű olvasztott csoki, vagy torta dekor festék vékony csíkokban történő rácsorgatásával. Még díszesebbé tehető a finomság, ha a csokiba mártogatás után megforgatjuk édes, vegyes, színes, díszes törmelékben, ami jól rátapad a szálakra. Utána hagyjuk teljesen megszáradni a ropifejeket. Celofánzacskóba csomagolva szállítható, remek örömforrás az iskolai szünetben, pár percnyi munkahelyi megpihenéshez.
A törmelékhez javaslatok:
- Apróra tört ellentétes színű csoki.
- Készen vásárolható csokidara.
- Apróra tört dió, mogyoró, mandula.
- Apróra vágott kandírozott narancshéj.
- Szinte morzsákká tört corn flakes.
- Pirított zabpehely.
- Tortadísz, tortagyöngy.
Erre az egy napra tekintsünk el a szilveszteri „idén fogyni szeretnék” fogadalmaktól.
(fotó: veryculinary.com, pregelrecipes.com, cakepopsweets.com)