Jump to content

Végre degeszre ehetjük magunkat hazai friss gyümölcsökkel!

2015. 07. 08. 23:11

Ne habozzunk, vásároljunk a munkába menet és hazafelé, a piacon vagy a zöldségesnél, kérjünk a szomszédtól vagy cseréljünk, a lényeg, hogy le ne maradjunk, mert bárhogy is csűrjük csavarjuk, némelyik csak néhány héten keresztül tartja csúcsformáját.

S hogyan tálaljuk? Miképp keltsük fel az érdeklődést a gyümölcskerülő gyermekek, családtagok körében? Hát erre bizony nagyon sok ötletünk van, s mind ezt be is mutatjuk. Nem mondom, hogy ugyanannyi ideig tart, mint felszeletelni egy almát, de megéri a fáradozást. A sokféle szín pedig csodálatos látványt nyújt.

Saslikpálcikára szúrjunk fel minél több és szebb gyümölcsszemet, ízes darabot, keverjük a színeket, csalogassuk a tányérra a tekintetet. Felsorakozhatjuk a szivárványt a kedvelt gyümölcsökből.

Szerezzünk be néhány tölcsért, s töltsük meg fagylalt helyett az ízes-színes gyümölcsökkel. Kínáljunk mellé kis pálcikát, hogy könnyen hozzáférhető legyen a mélyebbre csúszó gyümölcsszem. Ostyatölcsér helyett használhatunk csomagoló- vagy papapírt is.

Vájjuk ki a kiskanállal, alma magház késsel a görög vagy a sárgadinnye színe-javát, majd további szezonális gyümölccsel összekeverve helyezzük vissza és tegyük a hűtőbe. Üde látvány az étkezőasztalon, kellemesebb, mint egy nagyon édes-krémes desszert. Vágjuk fel nagyjából egyforma darabokra, háromszögre a görögdinnyét, majd szúrjunk bele pálcikát. A könnyű fogyasztást teszi lehetővé, praktikus ötlet kerti bulihoz, gyermekzsúrhoz.

(fotó: kosheronabudget.com, chiccoastalliving.blogspot.com, happywedd.com, creativeandhealthyfunfood.com, qvb.com.au)