Az alkalomhoz és ünnepelthez igazodva tehetjük különlegessé a dekorációs részletekkel a tortát. A belső tartalom, a töltelékek és tésztafajták helyett szigorúan a külső csinosítgatásra fókuszálunk:
- Magok: dió, mák, mogyoró vagy mandula finomra őrölve vagy durvára törve, esetleg szeletelve könnyen tapad a krémmel bevont tésztára, utal az ízre vagy csak egyszerűen fedést ad a krémnek.
- Színes gyöngyök, kész tortadekorok: készen vásárolható, a gyermekek imádják, remek ötlet a torta mellett a kekszek, mézeskalács formák dekorálásai is az apró díszekkel.
- Marcipán: alapszínben és színezve is vásárolható, de magunk is színezhetjük ételfestékkel, természetes megoldásokkal. Gyurmázzunk belőle dekorációt, figurát, helyezzük a torta tetejére, oldalára.
- Fondán: használhatjuk fehéren, színezhetjük amivel csak akarjuk, könnyebb vele dolgozni, mint a marcipánnal.
- Élő virág: különösen kedvelt esküvői torták szépítésekor néhány fej virág, szép díszlevél alkalmazása.
- Csokiból sosem elég: reszelhetjük a desszert tetejére, alkalmazhatunk készen vásárolható csokidarát. Ne csak a kakaósban gondolkozzunk, érdekes egy csokis mascarpone bevonat fehércsoki reszelékkel díszítve.
- Cukor: ami otthon fellelhető, gumicukor vagy kemény fajta, kicsi vagy színes, ami csak illik az ünnepelthez. Próbáljuk ki a színezett kristálycukrot.
- Gyümölcs: tegyük az idénygyümölcsöt minden különösebb koncepció nélkül a torta tetejére, nagy sikere lesz.
- Aszalt gyümölcs: egész évben alkalmazhatjuk, többfélét használva keverhetjük a formákat, színeket.
- Nem ehető dekor: szúrhatunk a tortába hurkapálcára ragasztott mini zászlót, füzért, felirattal vagy illusztrációval ellátott kártyát.
Kellemes időtöltést kívánunk!
(fotó: blog.afteryesweddings.com)