Jump to content

A stresszoldás 3 hatékony és gyors módjával jövünk.

2024. 10. 06. 19:00

Persze, beindult a tökszezon és azzal nagyszerű ötletek megvalósíthatók, de ideje egy kicsit jobban megmozgatni a fantáziánkat.

A reggelek már hűvösek, csípősök és a köd, pára is jellemző, így nem szívesen töltünk kint időt, csak amennyit muszáj. Ám még ebben az időszakban is lehet jó idő, amikor akár pólóra lehet vetkőzni. Azt nem felejtjük, hogy mégiscsak ősz van, hiszen talán az otthonunkban megjelentek az erre jellemző dekorációk. De hogy ne csak a benti hangulatra koncentráljuk, hoztunk néhány kerti ötletet, amellyel fel lehet öltöztetni a kertünket is.

Terasz, erkély melegen

Nehezedre esik a teraszon, erkélyen lévő kerti bútort elrakni, téliesíteni? Nem is kell. Ebben az időszakban is jó szolgálatot tehet. Az asztalra, a teraszt bármelyik pontjára kerülhet egy-egy dísztök, a mécsesek és a fényfüzérek kellemes hangulatot árasztanak még a hűvösebb napokon is. Az őszi termésekből, levelekből készített díszek is tetszetősek, de ami igazán nagyszerűvé teszi az őszi teraszt, az a színeiben is őszt idéző párnák és takarók. Arról nem is beszélve, hogy habár hűvösebb van, betakarózva még a kávét vagy teát is élvezetesebb elkortyolgatni odakint.

Extra meleget és hangulatot szolgáltathat egy hordozható tűzrakó, amely nemcsak meleget ad, de akár a vacsorát is elkészítheted kint.

Kerti szerszámok újragondolva

A kert sok munkát ad nekünk, ha igazán széppé akarjuk azt tenni. Ősszel még bőven akad tennivaló, de talán vannak olyan kerti szerszámok, amelyek megkoptak, elörögedtek és azok már használaton kívül vannak. Hogy mégis legyen funkciójuk, úgy dekorációs elemként bátran felhasználhatók. Egy festés, termésekkel, levelekkel való díszítésük után egyszerűen csak a falhoz kell azokat támasztani és egészen más szerepben fognak tündökölni. Akár a falra is kerülhet belőlük.

Járda vagy lépcső színesen

A dísztökök szezonját érdemes kihasználni, hiszen többféle színükkel igazán élénkké tehetik a terasz lépcsőit, de akár a járda mellett is helyet kaphatnak. Halloween idején pedig faragott formában, mécsesekkel bélelve még hangulatosabbá tehetik az egész udvart. Ha ez így még nem elég színes számodra, úgy szerezz be nagyobb virágtartókat és ültesd teli krizantémmal. A tipikus temetői virágként számon tartott sokféle színváltozatával üdévé teheti a kertet. A ciklámen nevezetű virág pedig a rózsaszín több árnyalatával, valamint piros vagy lila színválasztékával örvendeztet meg, amit kár kihagyni.

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: Pexels, Pixabay)