Jump to content

Nyaralás otthon, üdülőkörnyezetben

2024. 07. 06. 19:00

Több oka lehet annak, ha idén nem jön össze a nyaralás. Ha azonban vágysz az érzésre, akkor az otthonodat próbáld meg üdülő környezetté varázsolni.

A nyár egyet jelent a nyaralással is, csakhogy sokak életébe szól bele vagy az idő, vagy a pénz, netalán ennek a kettőnek a hiánya. Természetesen ezer más oka is lehet annak, ha az idén otthon töltjük a nyarat, de ettől még nem kell lemondani arról, hogy remekül szórakozz akár a saját udvarodban.

Kényelem strandidődben

A nyár mit sem ér strandolás nélkül. Ennek otthoni verziója is megteremthető. Persze, ki ne álmodna a medencéről, de annak híján a kemény falú vagy a felfújható medence is megteszi. Ezekben az a legjobb, hogy kis hely esetében is felállítható egy pancsoló medence, amely, ha az úszást nem is teszi lehetővé, de a pancslást, a lehűlést igen.

Ha pedig van medence – legyen az bármilyen -, akkor jól jön a napernyő, amely hűvöst ad és megvéd a napégéstől.

Egy kisebb vagy nagyobb asztal – a kert nagysáságtól függően – jó szolgálatot tesz, és a szék, napozóágy, hintaágy is bevethető, hogy minél nagyobb kényelmet adjanak. A dekorációhoz használ színes párnákat.

Hangulatfelelős növények

Nagy előnyben vagy akkor, ha a kerted van telis-tele van növényekkel. Ha a medencét nagylevelű növényekkel veszed körül, akkor nemcsak a hőséget fogják fel, de remek hangulatot szolgáltatnak. Egy kicsit azt az érzést kelthetik, mintha tényleg nem odahaza lennénk.

Ne csak a nap izzon

Sokan nagy hangsúlyt fektetnek egy terasz megvalósításába, mert ilyenkor, nyáron az központi hellyé változhat. Mindegy, hogy csak magatok vagytok otthon, vagy vendégeket hívtok magatokhoz, ez a hely remek lehetőséget kínál arra, hogy a friss levegőn lehessetek. Az estébe forduló beszélgetések, kerti partik hangulatát pedig nemcsak a finom étkek, italok és a zene adhatja meg, hanem a fények is. A kellemes hangulatú fényfüzérek, lámpionok, fáklyák feldobják a terasz és a medence körüli részt.

Grillezés a szabadban

A nyaralásokhoz szervesen hozzátartoznak a finom ételek elfogyasztása. Erről otthon sem kell lemondani, sőt. A grillsütők és egyéb technikák lehetővé teszik, hogy finom ételek készüljenek akár vendégeknek, akár csak saját részre.

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: Pixabay)