Jump to content

Szabadulj meg a hangyáktól az otthonodban – így csináld!

2024. 05. 19. 19:00

Azon fáradozunk, hogy az otthonunk tényleg az a hely legyen, ahová szívesen vonulunk vissza és élvezzük az ott töltött perceket. Csakhogy van, hogy a hangyák is ugyanezt a környezetet akarják élvezni.

A személyes higiénián túl nagy jelentősége van annak, hogyan tartjuk az otthonunkat. Ám van, amit nehéz befolyásolnunk még akkor is, ha patika rendet igyekszünk tartani. A hangyák például remek élelmiszerkereső helynek vélik az otthonunkat és olyakor tömegesen jelennek meg. Hogyan küzdjünk meg úgy ezekkel a rovarokkal, hogy a lehető legtermészetesebb egyben leghatékonyabb is legyen?

Ecet és víz

Az ecet nemcsak az ételízesítéshez jöhet jól. Keverj össze egyenlő arányban ecetet és vizet egy fújófejes palackban, majd permetezd be vele azokat a területeket, ahol a hangyákat észlelted. Az ecet erős szaga elriasztja a rovarokat, és megszakítja a szagnyomvonalukat, így nem tudják és akarják folytatni a menetelést.

Citromlé

A teaízesítésen kívül a citromlé is funkcionálhat természetes hangyariasztóként. Spriccelj frissen facsart citromlevet vagy citromos vízoldatot azokba a sarkokba, repedésekbe és helyekre, ahol a hangyák bejuthatnak a házba. A citrom savassága és erős illata távol tartja őket.

Fahéj

Az őrölt fahéj kiváló ízesítő, de ha hangyák jelentek meg, akkor a kritikus területekre szórj abból. A fahéj erős illata elriasztja a tömegesen megjelenő soklábúakat.

Szódabikarbóna és porcukor

A szódabikarbóna az otthon aduásza és persze, hogy a hangyamentesítésben is jól jöhet. Keverj össze egyenlő arányban szódabikarbónát és porcukrot, majd helyezd ki kis tálkákban azokra a helyeket, ahol a hangyákat észlelted. A hangyák vonzódnak a cukorhoz, de a szódabikarbóna végzetes számukra, mivel nem tudják megemészteni.

Illóolajok

A borsmenta-, a teafa- vagy levendula illóolaja is természetes módon tartja távol a hangyákat. Keverj össze néhány csepp illóolajat vízzel egy spray palackban, és permetezd be vele az érintett területeket.

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: Pixabay)