Jump to content

Modern kor, modern védelmi rendszerek odahaza is

2023. 12. 17. 19:00

Megváltozott a világunk, modernebb lett minden. Csakhogy ez a betörők munkájára és rafinériájára is igaz.

A kiber térben sem lehetünk biztonságban, hiszen számos módon próbálják megkaparintani a bankszámlánkon elérhető összegeket, de az otthonunk esetében is máshogy szükséges védekezni az esetleges betörések ellen.

Alkalmazkodva ehhez a modernizációhoz, kihasználhatjuk ennek előnyét, mert számos ponton kínálnak biztonsági megoldásokat.

Okos otthonrendszerek

Ennek segítségével könnyen kezelheted az otthoni eszközöket, például a világítást, fűtést, klímát és biztonsági rendszereket. Csupán néhány gombnyomás és utasítás a telefonon keresztül és akár a munkahelyedről egyszerre vezérelheted mindezt.

Okos zárak és kulcsok

Az okos zárak lehetővé teszik, hogy távolról zárni vagy nyitni tudd az ajtót. Ugyanakkor azért is remek, mert nyomon követheted, hogy ki és mikor lépett be az otthonodba. A digitális kulcs pedig biztonságosabbá teheti az otthonodat.

Okos biztonsági kamerák

Nem újkori megoldás, de az már igen, hogy akár a telefonon keresztül megfigyelheted az otthonod biztonságát. Sőt, akár azt is jelezheti a rendszer, hogy mozgás van a ház körül.

Riasztórendszerek

Régen is volt riasztó, de a modern változatok érzékelik a mozgást, nyitott ablakokat, ajtókat, és riasztást indítanak, valamint értesítést küldenek erről. Ez is beletartozhat az okos  otthonrendszerbe.

Okos füst- és szén-monoxidérzékelők

Attól okos, hogy ha füst vagy magasabb szén-monoxid szintet mér a készülék, akkor azonnal riasztást küld a telefonodra és akár automatikusan tárcsázza a szükséges szerveket.

 

Okos kaputelefonok

Az okos kaputelefon segítségével akkor is kommunikálhatsz a hozzád becsengetővel, ha épp nem vagy otthon. Milyen hasznos, ha a csomagodat az otthoni címre rendeled, de te nem vagy otthon.

Okos világítás és mozgásérzékelők

Automatikusan be- és kikapcsolhatják a lámpákat, amikor mozgást érzékelnek.

Együttesen, de külön-külön is nagyobb biztonságot adnak a tulajdonosnak ezek a rendszerek.

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: Pixabay)