Jump to content

Öltöztess karácsonyfát, ajándékozz saját készítésű díszt

2023. 12. 10. 19:00

Egyszerű, gyorsan elkészíthető, mégis mutatós karácsonyfa díszeket szeretnél készíteni? Jó ötlet, mert azon túl, hogy a fára felkerülhetnek, még ajándékként is megállják a helyüket.

Szeretnél kézzel készített, de nem túl nagy összeget felemésztő és kézügyességet igénylő ötlettel előállni? Ha eddig tanácstalan voltál, hogy milyen díszekben gondolkodj, hát íme 5 egyszerű és nagyszerű dísz, amelyek elkészítése legalább akkora örömet okozhat, mintha ajándékként átadod, vagy a fára felakasztod.

Tobozból

Gyűjts össze tobozokat. Ha már előre gondoskodtál ezekről, akkor nincs más dolgod, mint vizes bázisú festékkel lefesteni egy ecset segítségével. Száradás után csak egy vékony zsineget kell átfűzni a tetején, hogy a későbbiekben fel lehessen a fenyőt vele díszíteni.

 

Narancsból

A narancsot szeld körülbelül fél cm vastagságúra. Ha ezzel megvagy, akkor helyezd a szeleteket papírtörlők közé és tegyél rájuk valami nehezéket, hogy a darabok ne deformálódjanak el. Néhány óra múlva a narancsszeleteket helyezd a sütőbe és 50-60 fokon szárítsd tovább azokat. Ha emiatt nem akarod a sütőt bekapcsolni, akár a radiátoron is száríthatod. Ha elkészültek a szeletek, már csak zsinórt kell átfűzni rajzuk, hogy így a fára akaszthatóvá váljanak.

Szalagból

A karácsonyi ajándékok csomagolásához gyakran különböző szélességű szalagokat is felhasználunk. Ha van otthon belőle, akkor egyszerűen csak köss masnit azokból. Variálhatod színében is az anyagokat, de a masnikötés többféle módját is kipróbálhatod és dolgozhatsz vastagabb és vékonyabb szalagokkal is. Ha kész a masni, a közepén csak kötsd át egy másik szalaggal, amely egyben a fára rögzítést is jelenteni fogja.

Fahéjból

Szükséged lesz fahéj rudakra, amelyeket vágd különböző hosszúságúra. A természetből szerezz be vékony és egyenes faágakat. Ez fogja a fenyő törzsét adni. A különböző méretű fahéj rudakból pedig fenyő alakzatként ragaszd fel az ágacskára. Díszítheted szegfűszeggel, gyöngyökkel is.

 

Mézeskalács

Szezonját éli a mézeskalács sütése, amely nemcsak finom édesség, de ajándékként is remek. Ha úgy kívánsz abból ajándékot készíteni, hogy a karácsonyfára is jusson, akkor az elkészült darabot még melegen lyukaszd ki, hogy a zsinórt átfűzhesd rajta. A díszítés formája és módja csak rajtad múlik.

Ezek az ötletek könnyen elkészíthetők és szórakoztatók lehetnek a család és barátok számára is!

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: Pixabay)