Jump to content

Hangold magad és az otthonodat is az őszre

2023. 09. 24. 19:00

Itt van az ősz, itt van újra. Habár eddig kényeztetett a nyári meleg, sejthető, hogy ennek egyszer vége lesz és ennek helyére a hűvösebb, szelesebb, esősebb idő fog beköszönteni. Ne várd meg ezt. Készítsd fel otthonodat a hűvös fogadására!

Te magad is felkészülsz a hideg fogadására azzal, hogy a nyári ruhákat, lábbeliket helyett a vastagabb öltözékeket veszed elő. A szekrény, gardrób átrendezésével a tudatodat is ráhangolod az őszre. Ezt szükséges megtenned az otthonoddal is. Nemcsak kényelmesebbé és otthonosabbá válhat, de melegséget áraszthat, ha jól csinálod. A hogyanban kívánunk most segíteni.

A nagy hőségben nem lehet a szigetelést elvégezni, de az őszi időjárás már arra alkalmas, hogy megvalósítsd mindezt. Ha tervezted a ház szigetelését, akkor most érdemes megvalósítani. Ha ilyen nagy munkába nem is fogsz, az ajtók, ablakok leellenőrzésével észre vehetsz olyan hibákat, amelyeknek következtében azok beengedik a hideget. Házi megoldásként ablak-, és ajtószigetelő szalaggal megoldhatod ezt a gondot.

Ellenőrizd a fűtési berendezésedet. Érdemes akár szakembert kihívni, hogy hozzáértő nézze meg, minden rendben van-e. Ugyanígy szükséges a kéményrendszer átszellőzését is vizsgálni.

Ha beköszönt a hideg, a termosztátot programozd be arra a hőfokra, amely számodra kényelmes. Ezzel nemcsak az otthonod hőmérséklete tartható kellemesen, de egyben energiát is megspórolhatsz.

Ősszel még egy nagytakarítást is betervezhetsz. Ekkor érdemes lecserélni a lakástextíliákat is őszi hangulatúra, vagy vastagabb fajtákat. A melegség érzését fokozó lehet a vastagabb szőnyeg.

Szerezz be néhány őszi témájú, új dekorációt. Ez lehet színeiben őszies, vastag párna, hangulatvilágítás. Bármi, ami a lelkednek jó, annak látványa később is örömmel fog eltölteni. Alakítsd tehát úgy a legszűkebb környezeted, hogy oda jó legyen hazatérni. Törekedj arra, hogy meleg színeket használj.

Szerezz be új hangulatvilágítást, vagy a régit vedd elő. Vásárolj be gyertyákat és már most megkezdheted a használatukat, hiszen már elég korán sötétedik. Nemcsak este, de mér a reggeli órákban is hangulatot adhatsz az ébredésnek.

Szerezz be új teákat és akár csészéket is. Ha beköszönt az igazán hideg, hazaérve mindig jól fog esni egy különleges ízvilágú tea.

Talán pániknak is tűnhet mások számára, ha az otthonod tartalékát feltöltöd, de valójában csak előre gondoskodsz magadról, családodról. Lesznek még olyan napok, amikor egyáltalán nem kívánkozik ki az ember, és akkor nagyon jól fog jönni, ha van mihez nyúlni és tényleg el sem kell hagynod az otthonodat.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: Pixabay)