Jump to content

A takarítás a mániád? Hiába vitatkozol, ha ezek a pontok igazak rád

2023. 04. 16. 19:00

A rend és tisztaság egyértelmű fogalmak, ám annak megítélése és annak elérése mindenki számára egészen mást jelenthet. Van, akit nem zavar, ha nincs minden a helyén és a káoszban is jól megvan.

A kosz és a rendetlenség még csak gondolati szinten is viszolygást válthat ki azokból, akik mániákusan igyekeznek környezetüket tisztán tartani. Ezzel a saját tisztaságukat és egészségüket is óvni akarják, valamint egyszerűen nem tudják elviselni, ha nem látják át a környezetüket.

Te is szereted magad körül a tisztaságot, a rendet? Becsülendő, de vajon mennyire viszed túlzásba vagy kezeled lazán?

Vannak, akik már szinte betegesen óvakodnak a piszoktól, mert betegséget feltételeznek. Mondták már neked is, hogy tisztaságmániás vagy? Lehet, hogy te teljesen normálisnak érzed azt, ahogyan az otthonodat takarítod, de ha az alábbi megnyilvánulások rád is igazak, akkor bizony igazuk lehet másoknak, miszerint túlzásba esel.

 

Az eső nem a barátod

Semmi bajod az esővel. Kell a természetnek és odabentről nézve még szép is lehet, ám ha ki kell menni, akkor már dühöngsz, mert a sár a cipődre is kerülhet, sőt a ruhádra is. Ha már így indul a napod, akár tönkre is teheti az eső. Sőt, még a hozzád érkező vendégeknek sem biztos, hogy őszintén tudsz örülni, ha esős, havas időben toppannak be az otthonodba, mert a lecsepegő víznek már csak a gondolatától is rosszul vagy.

 

A váratlan vendégek nem jófejek

Van az úgy, hogy egy kedves barát, ismerős vagy családtag úgy érkezik hozzád, hogy nem jelentkezett be. Ha épp úgy érzed, hogy nem csillog-villog az otthonod, szinte szégyelled magad.

Ha mégis bejelentkeznek hozzád, de úgy ítéled meg, hogy az alapos rendrakásra, takarításra nincs időd, inkább lemondod a találkozót.

Mindegyik takarítás nagy

Nem is érted azokat, akik az évben néhányszor fognak bele a nagytakarításba, amely az egész otthont érintő alapos takarítást jelent. Mi ebben a pláne, amikor te mindig így takarítasz? Nem csoda, hogy egy fárasztó munkanap után még a takarítás beiktatásával tényleg félholtra dolgozod magadat.

Bárhol vagy, azt figyeled, mit lehetne takarítani

A saját otthonod tisztán tartása a te feladatod, de máshol nem dirigálhatsz. Így aztán ha idegen helyen vagy, kritikus szemmel figyeled a helyiséget és azonnal felméred, hogy mit lehetne tiszta súrolni.

Csak magadban bízol

Kedves, ha a párod, a gyermeked meg akar lepni azzal, hogy segít a rendrakásban, takarításban, de mindennek megvan a helye és módja és ha nem úgy csinálják (márpedig nem úgy fogják), ahogy te szoktad, képes vagy utánuk takarítani.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: Pixabay)