Jump to content

Indulhat a tojásdekorálás? Ajánlunk néhány technikát!

2023. 04. 05. 19:00

A tavasszal a tavaszi szünet is ránk köszönt. Itt a húsvét és megkezdődhet a készülődés, ha még eddig nem történt volna meg.

A húsvétra való készülődés a vásárlással indul. Ám a jellegzetes ünnepi étel, dísz és ajándék az a tojás. Lehet az piros, de ha már unod ezt a formáját a tojásdíszítésnek idén próbálkozz mással. Vond be a családtagokat, gyerekeket ebbe a kreatív munkafolyamatba.

Szeplősen

A színre festett tojás unalmas? Akkor pöttyözd be! Ehhez használhatsz fogpiszkálót, hurkapálcát, de akár fültisztító pálcikát is. Mártsd a kívánt festékbe az eszközt, és pöttyözd be.

Tudatosság

Van, aki annyira előrelátó és ügyes, hogy a nyíló virágokból leszakít néhányat azért, hogy préselni tudja. Mire közeleg a húsvét, már van néhány kiváló alapanyag a tojás díszítésére.

Mind más

Az unalmat és egyhangúságot azzal is meg lehet törni, ha ugyan egy színnel dolgozol, ám a minta minden egyes tojás esetében más. Válasszatok ki egy színt és az egész család azzal fessen, írjon, rajzoljon. A lényeg, hogy így minden tojás bizonyára nagyon egyedi lesz. Akár névre szóló darabok is készülhetnek.

Szabad stílus

A legjobb ebben a technikában, hogy gyakorlatilag nem lehet elrontani, így akár a kisebbek számára is sikerélménnyel jár a tojásfestés. Előtte színre festjük a tojásokat, majd elnyűtt, használaton kívüli fogkefével ráfröcsköljük a kívánt színt a tojás külsejére.

Van ünnepi szalvétád?

Az ünnepi asztal terítékéhez sok esetben az odaillő papírszalvéta is dukál. Ám a szalvétát a tojásdíszítésre is fel lehet használni, méghozzá a dekupázs technika alkalmazásához. Ez azt jelenti, hogy vékony ragasztóréteggel a szalvétával beborítjuk a tojást.

 

Időspórolósan

Ha mindenképp szeretnél díszített tojást, de erre se időt, se energiát nem szeretnél sokat szánni, akkor operálhatsz matricákkal is. Az öntapadós díszek gyors megoldást kínálnak.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: Pixabay)