Jump to content

Illatos, színes és gyönyörű – növényötletek a kertedhez

2023. 03. 23. 19:00

Végre itt a tavasz és már alig várod, hogy virágba boruljon a természet? Mit szólnál ahhoz, ha a te kerted lenne színes, illatos és gyönyörű?

Az évelő virágok azért hálásak, mert nemcsak egy idényben élvezheted a szépségüket, hanem évről évre. Hoztunk néhány olyan évelőt, amelyek nemcsak gyönyörűek, de még különlegessé is teszik látványukkal a kertet.

A tavasz az illatok ideje, de a levendula az, amely különösen nyomot hagy az emberbe. Ha nem szeretnél csakis levendulamezőkön részesülni ebben az élményben, akkor telepíts odahaza is. A legjobb ebben a növényben azon túl, hogy illatával elbódít, hogy a beporzókat magához vonzza, de a kártevőket elűzi. Nem igényel gondozása túlzott erőfeszítést, úgyhogy nem lesz vele sok gondod.

 

A körömvirágból készült krém a sebek gyógyulását segítő népi gyógymód. Azonban ezt a növényt a saját kertedben is tarthatod. Imádja a napfényt és jó vízelvezető talajt kedvel, de ha ezeket megkapja, cserében tavasztól a fagyokig képes virágozni. Sőt, egyesek úgy vélik, hogy még az ártó szellemektől is megvéd, mások pedig szerencsehozó virágnak tartják.

A csillagfürt megjelenésével elbűvöl. A lilás színű, hosszan fürtösen felnyúló virágai méltóságteljesen meredeznek az ég felé. Éppen ettől olyan pompásak, ráadásul könnyű gondozni és szaporítani ezt a fajtát. Sőt, különösebb gondozás nélkül is jól ellehet a kertedben.

Temetővirágnak hívják a krizantémot, pedig arany színű változata nemcsak szép, de még a szerencsehozásban is segíthet. A krizantémmal teleültetett kert a jólétet szimbolizálja. Szereti a sok napfényt és a vizes talajt.

A nőszirom tekintetes méretével is magára vonzza a figyelmet. Persze, többféle méretben, színben és formában megtalálható, így kedvedre válogathatsz. Ha íriszben gondolkodsz az számodra nagyon előnyös, mert könnyű gondozni, tartós és szép virág.

 

A pünkösdi rózsa hatalmas szirmaival, virágával elkápráztat. Nemcsak téged, de a hozzád érkezőket is. Ha ezzel a növénnyel színesíted a kerted, akkor számíthatsz akár a sikerre, szerencsére, termékenységre, mert ezeknek a jelképe. Gondoskodnod kell róla, mert elég vízigényes.

A hortenzia gondozása már kicsit macerásabb, mint az előbb felsorolt növények, de cserében akár arra is számíthatsz, hogy megváltoztassa a színét.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: Pixabay)