Jump to content

Tegyél rendet otthon, de nem úgy, ahogy szoktad

2023. 03. 06. 19:01

Nyakunkon a tavasz és ezt bizony érezzük. Hogy minél jobb legyen a közérzetünk legyünk a szabadban és takarítsuk ki alaposan az otthonunkat!

A tavaszi nagytakarítást általában a húsvéti ünnep előtt szokták elvégezni. Olyankor már kellően jó az idő, és az ablakok, függönyök megértek az alapos mosásra. A pókhálók eltakarítása, a portalanítás, az esetleges lomtalanítás mind segíti azt, hogy az otthonunk tisztábbá váljon. Azonban a feng shuit is bevonhatjuk ebbe.

Alaposan, tudatosan és kritikusan nézz szét az otthonodban. Valószínűleg neked is van egy szatyrod, amibe még millió meg egy másik szatyor van belegyömöszölve. Gondold át, hogy mikor vettél ebből elő egy darabot is. Ha régen, akkor nyugodtan dobd ki. Helyettük szerezz be vászontáskákat, amelyből legyen nálad legalább egy mindig, hogy környezettudatos vásárlóvá válj.

Nézz szét a nappaliban, a hálószobában. Van olyan dobozod, ami „kincseket” rejt? Legyél könyörtelen. Gondolkozz el, hogy azok közül mikor és mit használtál? Ha olyan régen nyúltál azokhoz a dolgokhoz, hogy már el is felejtetted a létezésüket, akkor nyugodtan szabadulj meg azoktól. ne legyél gyűjtögető és ne ragaszkodj feleslegesen tárgyakhoz. Nem azt mondjuk, hogy mindentől szabadulj meg, de az értéktelen „majd jó lesz még valamire” darabokat bátran száműzd otthonodból.

Tegyél hasonlóan a szekrényeddel is. Nézz körül. Előtérbe kerülhetnek a tavaszi darabok, de ha már úgyis pakolsz, akkor szelektálj. Vedd elő a könyörtelen énedet és amit sosem használsz, gyűjtsd össze. Add el, vagy ajándékozd el olyanoknak, akinek szüksége van ruhaneműre. Bedobhatod ruhagyűjtő konténerbe, vagy a Vöröskereszthez is leadhatod.

Keresd meg az otthonodban azokat a rejteket, amelyek kiválóan elnyelik a lomokat és láthatatlanná teszik azt. Azonban ami nem látszik, az nem jelenti azt, hogy nincs is ott. Tetőtér, használaton kívüli szoba, padlás, pince, lépcső alatti rejtek, ágyneműtartó, garázs. Ezek azok a helyek, ahová szeretjük eltüntetni a nem gyakran használt tárgyakat. Ilyenkor rádöbbenhetünk, hogy némelyik kimondottan csak a helyet foglalja és konkrétan útban is lehet, ezért azoktól mindenképp szabadulj meg.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: Pixabay)