Jump to content

Teremts otthoni minikertet a fejlődésedért

2023. 02. 24. 19:00

Annyi mindentől várjuk és reméljük a boldogságot, pedig az sokszor olyanban nyilvánulhat meg, amit figyelmen kívül hagyunk.

Butaság lenne csupán a pénz meglététől várni azt, hogy minden megváltozzon körülöttünk és jóra forduljon. Tény azonban, hogy van, amihez nagyon jól jön a fizetőeszköz. A sok-sok áldozatos munka mellett van néhány olyan praktika, amelyre, ha jobban odafigyelünk, akkor ránk kacsinthat a jó szerencse.

Növényekről lesz szó az alábbiakban. Méghozzá olyanokról, amelyek azon túl, hogy szépek, még az életünkbe is pozitív változást hozhatnak. Pusztán azzal, hogy jelen vannak a környezetünkben.

Biztosan sokan tapasztaltátok már, hogy milyen jót tud tenni a természetben tett séta, időzés. A szobanövényekkel azt is megvalósíthatjuk, hogy mini dzsungellé változtassuk azt a helyet, amely a pihenésünkben, feltöltődésünkben kulcsfontosságú. Míg vannak mérgező és nem túl jót jelentő növények, vihetünk a lakásba olyat is, amely hatással lehet lelkünkre és a testünkre egyaránt.

 

A szerencsehozó növényekről lehet, hogy elsőként a bambusz jut eszedbe. Nem csoda, mert ez a növény tényleg árasztja magából a pozitív energiát annyira, hogy ezt az életünk több területén is meg tudja nekünk adni.

Az aloé vera gyógyhatású növény. Kocsonyás belseje kiváló hidratáló, sebek, égési sérülések kezelésére is tökéletes, azonban még ennél is többet tud. Ahogy növekszik és virágszik, így szívja magába a körülöttünk láthatatlanul cikázó negatív energiát.

A főleg fűszernövényként számon tartott rozmaring nemcsak az ételek ízesítésében vehet részt, hanem abban is, hogy megteremtse otthonunk miliőjében azt a harmóniát, amely a testünket és a lelkünket is egyensúlyba hozza.

A fűszernövényeknél maradva, a bazsalikom nemcsak a paradicsomos ételekhez passzol, hanem a mi életünkbe is. Azzal, hogy meg-megvagdossuk a levelét és az ételbe rakjuk, azzal csak a növény növekedését serkentjük. Árad belőle az élni akarás, a pozitív energia.

A kakukkfűvel is ez van. A kiváló levegőtisztító fűszernövény segít abban is, hogy elűzze a negatív gondolatokat, megóv a rémálmoktól.

Van, aki kimondottan elutasítja a kaktuszokat szúrós tüskéik miatt és még úgy is gondolják, hogy egyáltalán nem pozitív sugallatú növények, pedig a látszat csal. A szúrós külsővel megáldott növény például kiválóan teljesít abban, hogy elnyeli a különböző elektromos eszközök energiáit. Ahol számítógép, nyomtató, egyéb kütyü van, oda jól jöhet néhány kaktusz is.

 

Ki ne ismerné a vitorlavirágot? Ez a fehér virágú növény a békét és nyugalmat testesíti meg és jelenlétével ezt is sugallja. Bárhol kap helyet az otthonunkban, ott jó szolgálatot tehet. Emellett még a levegőtisztításban is szerepet tölt be.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: Pixabay)