Jump to content

Tárolj okosan! – Tippek a karácsonyi díszek praktikus raktározásához

2023. 01. 05. 19:00

Még egy nap és elérkezünk a vízkeresztig. Ezen a napon szokták a karácsonyfáról leszedni a díszeket, amelyeknek sorsa egy újabb évnyi várakozás. De hová kerülnek a díszek?

Hivatalosan holnap lesz a napja, amikor a karácsonyfa szimpla fenyőfává változik, mert a díszeket leszedjük. Habár sok helyen akár egész januárban áll még a karácsonyfa, hogy az illat, a karácsony kellemes érzete még átjárja az otthont, de előbb vagy utóbb lekerülnek a díszek.

Az nem mindegy, hogy azokat hová tesszük. A karácsonyi díszek ugyanis nem egyszeri használatúak, feltéve, hogy túlélték az adott időszakot. Az ép és szép dekorációkat mindenképp eltesszük, hogy jövőre és a jövőben is fel tudjuk használni.

Gömbdíszek

A legérzékenyebb és a legkörültekintőbb tárolást minden bizonnyal a gömbdíszek igénylik. különösen az üvegből készült darabok. Ha van otthon műanyag tárolódoboz, még az sem garancia a díszek megóvására. Hogy még biztosabb legyen a minőségóvás, a műanyag dobozba helyezzünk el tojástartókat is, amelyeket akár egymásra is helyezhetünk, miután feltöltöttük a tojások helyét díszekkel.

Ha több dobozunk van és sokféle színű díszünk, akkor akár színszerinti osztályozást is csinálhatunk.

Rendszerezve

Külön dobozban kaphatnak helyet a kevésbé érzékeny díszek, de még azok között is tehetünk különbséget, hogy a formák, anyagok, színek szerint szétválogatva kerülnek a dobozba.

Sőt, karácsony után nemcsak a díszek maradnak meg, hanem a fel nem használt, vagy az ajándékbontás után megkímélt állapotban megmaradt csomagolóanyagok, ajándéktasakok. Ezeket is érdemes külön dobozba rakni.

 

Fényfüzér

Nemcsak a karácsonyfa meghatározó dísze a fényfüzér, hanem az otthon külső és belső díszítését is segíti. Több darab, különböző méretű, színű fényfüzérünk lehet éppen ezért érdemes úgy tárolni azokat, hogy ne gabalyodjanak össze, mert így a használhatóság hosszát biztosítjuk. Erre kiválóan alkalmas egy erősebb papírdobozból felszabadított rész, vagy akár egy kartonlap is. A papírba vágjunk be csíkokat, amelybe a fényfüzér feltekerésekor az beleakad. Így nemcsak stabilan, kócmentesen tudjuk tartani a füzéreket, de megóvjuk az épségüket is.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: Pixabay)