Jump to content

Sehová nem mész és senki nem jön hozzád? Ne mondj le a hangulatról!

2022. 12. 25. 19:00

Az év legvágyottabb és legszeretettebb ünnepén, karácsonykor még a lelkünket is díszbe öltöztetjük. Csakhogy nem biztos, hogy szép ruhába bújunk, ha senkivel nem találkozunk az ünnepek alatt.

Elérkezett az az időszak, amikor meglátogatjuk a családtagokat, barátok vagy mi látjuk őket vendégül. A lényeg a közös ünneplésen, az együtt töltött időn van. Azonban kijöhet úgy a lépés, hogy mégsem találkozunk és csak a legszűkebb család jön össze vagy az is lehet, hogy egyedül töltjük a karácsonyt. Ebben az esetben hajlamossá válunk a saját „díszítésünkről” lemondani. Miért bújnánk szép ruhába, ha senki sem lát?

Na, persze, tényleg felesleges az állandóan lecsúszó harisnyát magunkra venni és a szűk ruhába belebújni, valamint magassarkúba dugni a lábunkat, ha tényleg senki nem látja, de ez nem jelenti azt, hogy az ünnepi érzést a slampos otthoni ruhára kell cserélni.

Ha senki sem jön hozzánk, de a karácsonyi hangulatról nem akarunk lemondani, akkor a karácsonyi fények, illatok és ízek mellett az öltözékünkkel is megkoronázhatjuk úgy, hogy még kényelmesen is érezzük magunkat.

A karácsonyi motívumokkal ellátott pizsama például a legjobb választás a filmnézős, bejlglievős, otthonról ki sem mozdulós napokra. Ne is vegyük le magunkról.

Divatja van a csúnya karácsonyi pulcsis versenyeknek. Ha nekünk is van (nem feltétlenül ronda) karácsonyi pulcsink, akkor az a hangulathoz hozzájárulhat.

Azért, mert karácsony van, még nem szükséges talpig karácsonyi szimbólummal felvértezett ruhában lenni otthon csak azért, hogy a hangulat teljes legyen. A legfőbb szempont a kényelem, de az extra hatást az adja meg, ha az az öltözék olyan, hogy bármikor kiléphetünk abban az utcára is. Egy szabadidőruha pont ezt a szolgálatot és érzést adhatja meg.

Az egyberészes, overáljellegű, meleg belebújós, belül bolyhos otthoni ruha nemcsak jópofa, hanem kellően meleg ahhoz, hogy úgy érezzük, le sem akarjuk magunkról venni. Tipikusan az a ruha, amelyet csak otthon veszünk fel és utcai viseletként nem állja meg a helyét, de ha nem kell sehová mennünk, akkor a lehető legjobb és legkényelmesebb választás lehet.

Végső megoldásként, a hangulat megteremtéséért egy mikulássapka is megteszi.

A csinos ruha nem jelenti azt, hogy feltétlenül kényelmetlen. Ha van elegánsabb és kényelmes kötött ruhánk, amelybe nem kín belebújni még akkor sem, ha csak otthon vagyunk, miért ne?

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: Pixabay, Pexels)