Jump to content

Közeleg a karácsony és te még semmit sem szereztél be?

2022. 12. 13. 19:00

A vásárlás napi tevékenységeink egyike, de a karácsony az az ünnep, amely nagyobb költségekkel jár. Érdemes néhány szabályt saját magunknak felállítani és betartani.

Van, hogy élmény egy bevásárló körútra elindulni, de ha kötelező jelleget ölt, akkor bizony válhat nem szeretem tevékenységgé. Érdemes olyan szabályokat felállítani magunk számára, amelyeket be is tartunk. Nemcsak egyszerűbb, hanem gyorsabb és tudatosabb is lehet így a beszerző körút. Ez a mindennapi életben legalább akkora előnyt jelenthet, mint most, a karácsonyi zűrzavarban.

A karácsonyi ajándékok beszerzése lehet jó szórakozás és átcsaphat ámokfutásba, amennyiben nem találunk megfelelő ajándékot vagy épp a tömegben nem érezzük jól magunkat. Most már igazán közeleg az ünnep, így szinte biztos, hogy mindenhol tumultusra kell számítani. Ezt érdemes fejben tartani és akkor talán nem okoz akkora traumát. Egy lehetséges, tömegmentes megoldásként az online vásárlás is szóba jöhet, de ebben az esetben is érdemes figyelembe venni néhány pénztárcát kímélő szabályt:

 

Szabd meg a határt és ne lépj azon túl

Határozzunk meg egy olyan összeget, amiért már bizonyára kapni lehet értelmes és jó ajándékot. Figyeljünk arra, hogy ezt a limitet ne lépjük túl.  Mire megvásároljuk minden családtagunknak az ajándékokat, így is rádöbbenünk, hogy csak úgy fogy a pénz. A ruhaneműk pontosan emiatt a legjobb ajándékok akkor, ha nem vagyunk atombiztosak a méretekben.

Fontossági sorrend

Mindig gondoljuk át, hogy egy-egy tárgy milyen szerepet foglal el majd az életünkben? Vagyis csak egy divat, amely nemsoká elmúlik, nem biztos, hogy befektetést érdemel. Gondolkodjunk úgy az ajándékvásárlás során is, hogy mi az, ami örömet okozna, de nem csak egy pillanatig.

Hasznos és jó

Ha ismered azt, akit megajándékozni kívánsz, de megvan mindene, akkor hasznos, a mindennapi életben is szükséges termékeket vásároljunk. Ha még nincs ismeretünk arról, hogy mit is szeret az, akit megajándékozunk, akkor is megfelelő a mindennapi életben használt tárgyak, de az utalvány sem rossz ötlet.

Amennyiben személyre szabott meglepetéssel szeretnénk előrukkolni, úgy a saját kezűleg készített ajándék is kiváló lehet. Ugyanakkor rátalálhatunk a megfelelőre úgy is, hogy hagyjuk magunkat vezérelni és a megérzéseinkre hagyatkozni. Koncentráljunk a megajándékozandó személyre és hátha gyorsan jön a felismerés.

 

Akcióra utazva

Aki időben elkezdte az ajándékok beszerzését, az akár már nyáron megvásárolt néhány terméket nem kis kedvezménnyel. Most is érdemes erre utazni, de a karácsony az az időszak, amikor minden eladó jól szeretne járni. Résen kell lenni az akciókkal, mert lehet, hogy simlisség van mögötte és hosszú távon egyáltalán nem járunk jól.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: Pixabay)