Jump to content

Díszelegjünk!

2022. 11. 30. 19:00

Már advent napjait számolgathatjuk, vagyis megkezdtük a visszaszámlálást karácsonyig. Ha lelkes vagy, akkor készülődhetsz erre az ünnepre úgy is, hogy magad készítesz a karácsonyfára díszeket.

A boltok roskadozva vannak mindenféle, a karácsonyhoz köthető tárgyakkal, így természetesen könnyűszerrel megvásárolhatunk díszeket is. Ha azonban át szeretnénk adni magunkat a készülődés varázsának, akkor az otthonunk külső és belső ünnepi díszbe öltöztethetjük, és a fára kerülő díszeket is elkészíthetjük magunk. Még nagyon kapkodni sem szükséges, hogy megvalósítsuk ezt a tervet és sokféle helyről inspirálódhatunk. Hoztunk azonban néhány remek ötletet, amelyet otthon is meg lehet valósítani.

 

Várd a karácsonyt és közben készíts díszt…

A fenyőtoboz nemcsak aktuális, de a fenyőhöz köthető alapanyag, így mindenképp érdemes néhányat begyűjteni. Már csak azért is, mert még csak vásárolni sem szükséges. Keresni kell egy fenyőt, amely elhullajtott néhány szép tobozt és már meg is van a leendő dísz. Persze ennyivel nincs még kész. Jól jön egy ragasztópisztoly, hogy az akasztót és a tobozra kerülő szalagot rögzíteni lehessen. Természetesen egyéb kiegészítővel is díszítheted (fenyőág, gyöngyök, gömbdísz). Ha nem akarod natúr valójában látni a tobozt a karácsonyfán, akkor színre is lehet fújni.

Ha már szalagokról írtunk, akkor ebből beszerezhetsz többféle színűt és szélességűt is. A fenyőfára emlékeztető módon hajtogasd meg a szalagot, majd középen cérnával fűzd át hosszában. Készíts a végére akasztót, és már kész is. Ha a cérna helyett hurkapálcát szúrsz át a szalagon, ugyanígy hosszában, akkor akár asztali dísz is készíthető belőle.

Az adventi várakozás idején sokan sütnek mézeskalácsot. Ha te is tervezed, akkor készíts többféle mintájút, díszítsd kedvedre, majd fűzz át rajta egy madzagot és mehet a fára.

Nagyobb kézügyességet igényel a textilből készült rénszarvas vagy hópehely dísz. Egy sablon által megrajzolt forma sokat segíthet. Ez alapján kell a textilt formára vágni, majd összevarrni. Vattával tömd ki és végül készíts rá akasztót.

A parafadugó alapja lehet rénszarvas vagy hóember dísznek is. Fess, vágj, ragassz!

 

…vagy más dekorációt!

Ha merész vagy és bátor, akkor önthetsz gyertyát. Amennyiben van a háztartásodban használaton kívüli kávés csészéd, akkor azt gyertyatartóvá varázsolhatod. Ismét használati tárggyá tehetsz olyat, amelyet már kidobásra szántál.

A megunt vagy már unalmasig használt gömbdíszek együttesen kiváló ajtó- vagy asztaldísszé válhatnak. Szerezz be egy koszorúalapot, amelyre pisztollyal ráragasztod tetszőlegesen a díszeket.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: Pixabay)