Jump to content

Elkapott a karácsonyi készülődés? Nem lehet elég korán…

2022. 10. 27. 19:00

Az ünnepek jelenthetik a szórakozás, az ünneplés, a meghitt alkalmat, ugyanakkor nyűg és „nem szeretem” időszakká is válhat, amin csak szeretnénk túllenni.

Ha megkérdeznél tíz személyt arról, hogy melyik ünnepet szereti a legjobban, akkor az első helyen a legtöbbek esetében valószínűleg a karácsony szerepelne. Ez ugyanis a szeretet ünnepe is és ilyenkor azok is szánnak időt a szeretteikre, akik messze laknak egymástól. A legjobb persze a személyes találkozás és együttlét, de ha máshogy nem működik, akkor az internet segítségével létesítenek kapcsolatot. A karácsony azonban jóval korábban megkezdődik. Legalábbis fejben. Már hónapokkal korábban elkezdhetnek bevásárolni az ajándékozás idejére azért, hogy a dömpinget megússzák, na és persze számos leárazásba belefuthat az ember és kiváló karácsonyi ajándékok születhetnek akár a nyár derekán is. Akik nemhogy nem tartanak a tömegtől, de imádják a nyüzsgést, azokat az ünnepet megelőző vásárok, üzletlátogatások inkább felcsigáznak, mint letaglóznak. Ebben sem vagyunk egyformák.

No, de miért kerül már szóba a karácsony, mikor még novembert sem írunk. Ha figyelmes (de ha kevésbé vagy az) észrevehetted már, hogy egyes nagyobb üzletekben bizony feltűntek a csokimikulások, a karácsonyi dekorációs elemek is feltűntek a barkácsboltokban. Bizony, agyban már erősen rá lehet feszülni erre az ünnepkörre. Mondhatnánk, hogy túl korai, és nem is mindenki veti bele magát a készülődésbe, de mindig vannak olyan túlbuzgók, akik nemcsak kényelmi szempontból kezdenek el készülődni már most, hanem azért is, mert kimondottan élvezik azt a ráhangolódást, ami ezzel jár. Ők azok, akik nem várják meg az adventet, hanem már most szemezgetnek az ötletek között mind dekorációban, mind ajándékokban.

A nagyobb barkácsüzletekben már most meg lehet találni a műfenyőket. Aki nem élő fában gondolkodik, az már a fát is megvásárolhatja. Érdemes szétnézni a kínálat között, mert a fa mégiscsak az egyik lényege a karácsonynak. Még ha műfenyő is lesz felállítva, az nem mindegy, hogy milyen. Érdemes azt is átgondolni, hogy idén milyen színben akarjuk a fenyőt pompás „ruhájában” látni. Ennek megfelelően akár új díszeket is be lehet szerezni, ahogy igaz ez a fényfüzérekre is.

Amennyiben nem kihívás a boltban megvásárolni a fára kerülő díszeket, úgy a saját kezű remekek elkészítésében is gondolkodni kell. Ez akár családi foglalkozás is lehet. Az ötletekért pedig elég az interneten böngészni. Az őszi természet már bőven adja azokat a csodákat, amelyekből remek és hangulatos díszt lehet készíteni. Kerülhet abból be a házba, de a terasz, a bejárati ajtó, az ablakpárkányok, az ajtó is remek felület arra, hogy csodás díszekkel ékesítsük.

Ha költséghatékony és kreatív karácsonyban gondolkodunk, akkor a kézzel készített, természetből begyűjtött alapanyagokkal alkotunk kedves kis díszeket, de akár ajándékokat is.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: Pixabay)