Jump to content

Tértágító „varázsszerek” kicsi hálószobákhoz

2022. 10. 23. 19:00

Nem mindenkinek van lehetősége arra, hogy az otthona nagy alapterületű legyen, így a szobák nagysága is ennek függvénye lehet. A nagysággal is lehet ügyesen játszani.

Az otthonunk a lelki megújulás bázisa. Vagyis olyanná kell tenni, hogy az ott töltött időben megfelelően tudjunk regenerálódni és jól érezzük magunkat. Sokan túl sok energiát nem fektetnek a hálószoba berendezésére, hiszen oda csak aludni járnak. Másnak viszont az a szentélye. Ha a hálószoba kicsi, de zsúfolt, azzal nem biztos, hogy nyugalmat találunk. Ez a zsúfoltság ugyanis a pihenésünkre is rátelepszik. Mit tegyél, ha kicsi a hálód, de szeretnéd nagyobbá „varázsolni”?

Teret tágítani nem tudunk, ezért inkább optikai és lakberendezési praktikákra van szükség. Ha már a látszat mást mutat egy túl zsúfolt, átláthatatlan és ettől frusztráló szobánál, akkor a jobb pihenésben is bízhatunk.

Bízd a színekben

Minél sötétebb árnyalatokat választunk a helyiségeinkbe, annál inkább „összenyomjuk” a teret, legalábbis optikailag. Vagyis, ha a nagyobb tér látszatát akarjuk kelteni, akkor a világos árnyalatokkal kell dolgoznunk.

A nagyság nem minden

A nagy, plafonig érő bútorok annyira betöltik a teret, hogy sokat elvesznek abból és ezáltal szűkítik a helyet. Ha a szobánk kicsi, de tágasabbnak szeretnék láttatni, akkor alacsony bútorokkal rendezzük azt be, így úgy fog tűnni, mintha nagy belmagasságú lenne.

Csak, ami szükséges

A hálószobába aludni szoktunk leginkább, így felesleges agyonnyomni a teret azzal, hogy olyan bútorokkal zsúfoljuk fele, amelyekre ott nincs szükség. Vagyis tényleg csak az kerüljön a szobába, ami oda szükséges, így nem válik zsúfolttá, szűkössé.

 

Tértágítás okosan

Minden otthonban megtalálható egy vagy több tükör, de a kicsi hálószobába azért praktikus, mert általa annak illúzióját adjuk meg, hogy nagyobb a szoba.

Praktikusság

Válasszunk olyan ágyat, amelynek nincs magas fejtámlája, mert értékes felületet vesz el a szobából. Ha nincs fejtámla, akkor az a falrész teret ad annak, hogy oda polcok kerüljenek, amelyek értékes helyet kínálnak a pakolásra.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: Pixabay)