Az ember ott spórol, ahol csak tud. Főleg az ínséges időkre igaz ez, és most különösen helye van a megtakarításnak. A boltok polcai roskadozva várják a vásárlókat, hogy utánuk nyúljunk, de miért tennénk ezt, ha otthon is meg tudjuk mindezt teremteni?

Felfogható munkaként is, de ebben az esetben hasznos és jövőbe tekintő megoldás ez. A tartós élelmiszerek elkészítése azonban még ennél is több lehet. Vannak családok, ahol a befőzés, a lekvárok, jamek készítése családi foglalatosság. Együtt végzik el a feladatokat és ez a közös program összehozza a családtagokat. Számos más érv is szól a befőzés mellett:
Pénztárcabarát
Egyszer ugyan be kell fektetni az üvegekbe, de a befőttesüveg azután évtizedekig szolgál. Azonkívül az elkészített finomságok akár egész télen ellátnak minket, így nem kell a boltból megvásárolni.
Ugyan energiát kell felhasználni ahhoz, hogy elkészüljenek a lekvárok, jamek, befőttek, savanyúságok, ugyanakkor nagyban készül minden, így egyszerre készül nagy mennyiségű, aztán pedig már csak élvezni kell az ízeket.
Tudatosság
A környezetet is védjük azáltal, hogy a saját magunk által megtermelt növényeket így dolgozzuk fel. Már csak azért is, mert nem kell megvásárolni azt a terméket, amelyet ki tudja, hogy honnan hoztak be hozzánk és tettek a bolt polcára. Vagyis sok-sok kilométert spórolunk meg, így üzemanyagot is.

Tudod mi kerül bele
Nincs annál jobb dolog, mikor a saját munkánkat dicsérő befőttesüvegről lekerül a kupak és élvezhetjük munkánk gyümölcsét. Extra jó és azonkívül abban is biztosak lehetünk, hogy nem tartalmaznak semmilyen tartósítószert, vegyszert.
A fentiek figyelembevétele mellett rendezzétek úgy a befőzést, hogy az családi, baráti esemény legyen! A felcímkézett üvegeket megbontva eszünkbe juthat, hogy milyen jó buli volt az elkészítésük.
További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!