Jump to content

Csináld okosan! Allergénmentesítés hatékonyan

2022. 07. 02. 19:00

Nem elég a nagy meleg, de sokak életét megkeseríti pluszban az allergia is. Az allergének körül vesznek (bármi legyen is az), tejesen nem tudjuk a környezetünket mentesíteni, mégis sokat tehetünk azért, hogy legalább otthon jobban érezzük magunkat.

Mindegy, hogy mi okozza a kellemetlen tüneteket, attól szeretnénk mihamarabb megszabadulni. Egyáltalán ki szeret végtelenségig tüsszögni, nem látni a könnyező szemtől? Az sem lehet, hogy ezekről nem veszünk tudomást, mert olyan idegesítőek és kellemetlenek, hogy csak súlyosbodnak. Mégis vannak „titkos fegyverek”, amelyeket be lehet vetni annak érdekében, hogy a enyhítsünk a kínokon.

Észre sem vesszük, mert olyan aprók, de a por, pollen ruhánkra, hajunkra, bőrünkre tapad. Ha a tünetek egyre erősebben jelentkeznek, akkor azzal is sokat tehetünk, hogy a kint tartózkodás után azonnal megszabadulunk az akkor viselt ruhadaraboktól, megmosakszunk és akár hajat is mosunk.

Ebben a nagy melegben még nagyobb koncentrátumú a por és az apró szemcsék az otthonunkba is beférkőznek. A portalanítás minden takarítás alapvető lépése, de allergiaszezonban ez gyakoribb művelet lehet. Portörléskor mikroszálas anyagot válasszunk, hogy az magához vonzza a port és jöhet az alapos porszívózás és a felmosás.

Ebben a nagy melegben minden könnyebben szárad, így a nagy porfogó szőnyeget is ki lehet mosni, ami pedig nem fér a mosógépbe, azon szőnyegtisztítóval érdemes átmenni. Amúgy is beleizzadunk mindenbe, így az ágyneműbe is, amit most hetente szükséges lecserélni.

A súlyosabb allergiás tünetek enyhítésére kiváló lehet egy légtisztító berendezés. Lehet, hogy kiadással jár, viszont jobb minőségű levegőt biztosít az otthununkba. Kincset érhet, hogy legalább otthon komfortosan érezzük magunkat.

Szerencsére egyre divatosabb környezettudatosan élni, így a természetet kímélő szépségipari termékek mellett a tisztítószerek között is egyre több ilyet találni. A környezet védelme mellett ezzel magunkat is kímélhetjük. Úgy a bőrünket, mint a nyálkahártyánkat.

Tartsuk kint és ne csak a nagy meleget, hanem a pollent és port is úgy, hogy hajnali szellőztetés után becsukjuk az ablakokat.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: pixabay.com)