Jump to content

Nyáron nyaralunk, de dekorálhatunk is

2022. 06. 22. 19:00

Már rég megszabadultunk a téli dekorációktól, sőt már rég elköszöntünk a tavaszi, húsvéti dekoreleminktől is. A nyári azonban még aktuális.

A nyár beköszöntött, de most már isten igazán. Ennek megfelelően az otthonunk díszítését is virágosra, könnyedre, hűsítőre vehetjük. Nemcsak a benti dekorban gondolkodhatunk. Nyugodtan kimehetünk vele a teraszra, erkélyre, kertbe.

A nyárról azonnal a nyaralásra asszociálunk. Ha még nem voltunk sehol, de vágyunk a vízparti hangulatra, akkor teremtsük meg azt. Legalább díszítésben. A kert egy részében helyet kapó homok, a kis fatáblára kiírt „STRAND” felirat, a kagylók, az ott felállított medence igazán hangulatos. Ha a napozóágyra kék-fehér csíkos takaró és/vagy párna kerül, azzal csak fokozzuk a hangulatot. Hogy igazán megadjuk a módját, a jeges italok nem hiányozhatnak a kezünkből.

Ki ne szeretne nyáron a kertben sütögetni, vendégeket fogadni? A kerti partik idejét éljük. Teremtsük meg a stílust azzal, hogy a kinti ülőalkalmatosságok mellett gondoskodunk a dekorációról, méghozzá lampionok, fáklyák segítségével.

Minden háztartásban vannak megüresedett befőttesüvegek. Ha befőtt, lekvár nem kerül bele a nyáron, akkor egyéb módon is felhasználható néhány. Készíthetünk belőlük világítóeszközt. A nyári éjszakában, a tücsökciripelést csak még hangulatosabbá teszi a romantikus fény. Célszerű elemmel működő fényfüzért választani, amelyhez áramellátásra sincs szükség és így szabadon mozgathatóvá válik.

Túrázni, kirándulni ugyan egész évben lehetséges, de ha nyáron indulunk útnak, akkor lessük a természetet. A száraz és értéktelennek tűnő, földön heverő fagallyak odahaza, „csokorba kötve” akár dekorelemként is kiválóak lehetnek.

A teraszon vagy erkélyen helyet kaphat egy régi, eredeti funkcióját tekintve már veszélyesnek ítélt fa létra. A fokok virágtartóként még kiválóan megállhatják a helyüket. A régi komódok, dohányzóasztalok is szuper virágtartókká avanzsálhatnak.

Gyűjtsünk a természetből, a kertünkből virágokat és vigyünk néhány szálat a vázába is, de készhetünk azokból nyári koszorút is.

Ha már koszorúról van szó, de nincs virág, akkor kavicsok, kagylók, csigaházak is díszíthetik a koszorúalapot. Sőt, minden olyan figura helyet kaphat a koszorún, amely a vízhez, tengerhez kötődik: hal, hajó, horgony stb.

A sok folyadék fogyasztása nemcsak igényünk, de szükségszerű is. A citromos teák, a limonádé kiváló szomjoltók, de a még fel nem használt citromokat egy üvegtálba és az asztal közepére helyezve nagyon egyszerű, de ízléses asztaldekorációt kapunk.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: pixabay.com)