Jump to content

Variációk üres bébiételes üvegekre

2022. 06. 13. 19:00

Egy új korszak kezdődik a babák életében, amikor megkezdődik a hozzátáplálás. Készíthetünk saját magunk is, de bébiétel üveges kiszerelésben is kapható.

A napokban kezdtük meg kisbabámmal a hozzátáplálást és már össze is gyűlt néhány üveg. Felmerült bennem a kérdés, hogy ha csak néhány üveggel kapunk, veszünk bébiételt, akkor is sok kiürült darab fog összegyűlni. Vajon hogyan lehetne ötletesen felhasználni?

Ami legelőször eszembe jutott, az a fűszertartó. A tűzhely köré rendezett, kicsi, de egységes üvegekbe elhelyezett fontos fűszerek számára kimondottan ideális és hasznos. Csak mossuk el, szárítsuk meg, távolítsuk el a címkéket és helyükbe olyat ragasszunk, amire az adott fűszer neve kerül. Töltsük meg és már csak jó helyet kell keresni az üvegcséknek.

Itt a nyár és hűsítőkre vágyunk. A bébiételes üvegekben nyugodtan tálalhatunk lehűtött és feldarabolt gyümölcsöket, fagyit, de akár krémesebb sütemények számára is ideális.

A mini pozsgásnövények jól mutatnak a bébiételes üvegben. Abba beleültetve akár a kertben, akár a házban helyet kaphatnak a növények.

A nyári esték hangulatához járulhat hozzá a kis üvegcséből kialakított mécses, vagy a LED-es világítás. Ehhez aztán tényleg nincs szükség nagy kézügyességre, mégis gyorsan kivitelezhető.

Kicsit munkásabb, ha a gyerekek számára készítünk ceruzatartókat. Jól tudjuk, hogy a gyerekek imádják a rajzeszközöket, ezért nyugodtan lehet egyszerre többel is dolgozni. Akkor mutat jól az asztalon az üveg, ha az színes és/vagy figurákkal felfestett. Igen, bizony ennek neki kell ülni és kifesteni, de a csemeték imádják. Sőt, ha már belejöttünk és van még üveg, akkor készíthetünk többet is azért, hogy apróságokat is lehessen abban tartani. A játékok apró darabkái, kicsit nagyobb kislányok ékszerei, gyöngyök kiváló tárolója.

Akár cukorkatartóvá is válhatnak az üvegeink, de ha kellően kreatívak vagyunk és szeretjük a kézműves termékeket, akkor készíthetünk dzsemeket, lekvárokat, fűszeres olajokat, amelyeket aztán ajándékozni is el lehet.

A kupakok ötletes hűtőmágnessé válhatnak. Nyomtassunk ki tetszőleges fotókat, majd a kupak belsejére méretezve vágjuk méretre a képeket. A külső részére felkerülhet a kreatívboltból beszerezhető aprócska mágnes és már kész is.

Ha már a kupakokról van szó, akkor a gyerekeket is kiszolgálhatja. Ugyancsak nyomtatnunk és vágnunk szükséges, de egy-egy képből duplán. Ugyanis memóriajáték is készíthető. Páros számú kupakra van szükség, amelyeknek a belsejébe kerülnek a képek. A megtalált párokat felfordítva, képpel felfelé kell rakni. A cél, hogy minél hamarabb megtalálják a párokat.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: Pixabay)