Jump to content

Nyár van és mégis bundában gondolkodunk

2022. 06. 11. 19:00

Hagyományos és imádott fogások közé tartozik a rántotthús, de a zsemlemorzsán kívül annyi minden kerülhet még bundaként a húsra.

Megunhatatlan, a gyerekek és felnőttek kedvence közé tartozhat a rántott hús. Megszokottak lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába hempergetjük a húst és zsiradékban kisütjük. Így kapunk ropogós falatokat. Ezen túl csak kevesen látunk, pedig sokféle bundát „ráadhatunk” a husira. Apropó, bunda természetesen nemcsak húsra kerülhet. Bebundázhatunk zöldségeket, sajtot, gombát.

Node, ami a bundát illeti. Már akkor egészen más hatást érünk el, ha a megszokott zsemlemorzsás verziót feldobjuk egy kis parmezánnal. Ez azt jelenti, hogy a zsemlemorzsát kiegészítjük parmezánnal és ebbe forgatjuk meg a húst. Ebben az esetben kevésbé szívja fel a panír a zsiradékot és így gyomorkímélőbbé is válik.

Aprócska változtatás a panírozásban, mégis érezhető különbséget jelent, ha a zsemlemorzsához adunk zöldfűszereket. Pikánsabb ízorgiával találjuk magunkat szemben.

Az is egy tartalmas megoldás, ha a tojáshoz nagylyukú reszelőn reszelünk burgonyát. Ha ez kerül a húsra, jóval laktatóbb és gazdagabb étellé válik még a rántott hús is.

A klasszikus liszt-tojás-zsemlemorzsa szentháromságát megtörhetjük azzal, ha egyszerűen kihagyjuk a zsemlemorzsát és egy kis szódabikarbónát adunk hozzá. Így öltöztetjük párizsi bundába az ételt.

Gondoltál már arra, hogy a péksütemények tetejére kerülő szezámmag is kerülhet a husira? Nos, egészen roppanós és ízletessé válik az étel és más élvezetet is kínál számunkra.

Ha a hagyományos panírozás valamelyik összetevőjére allergiás lennél, akkor sem kell lemondani az ilyen élvezetről. A fehérliszt helyett használhatsz rizslisztet, tojás helyett kerülhet

tejföl vagy akár joghurt is bele. Sőt, a zsemlemorzsa szerepét átveheti a corn flakes.

Sőt eleve készülhetünk úgy, hogy corn flakes bundát adunk a húsra. Igazán roppanós és egészen más külalakot is ölt így az étel.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: pixabay.com)