Jump to content

A természetesen túli kert: ezért jó a műfű

2022. 06. 01. 19:00

A kertészkedést tekinthetjük hobbinak és egyfajta mozgásformának, ám ahhoz, hogy a kertünk mindig szép és gondozott oldalát mutassa, sokat kell azért tennünk.

A kerti munka végzése azért nagyon jó, mert míg azt csináljuk, biztosan a szabadban vagyunk. Jó érzéssel tölthet el a hatékony és akár látványos munka, ugyanakkor a növények gondozása bizonyára meghozza a gyümölcsét virágok vagy termés formájában. Nincs is jobb annál, amikor a kertünkben nőtt alapanyagokból készítjük az ételeinket.

A kerti munkák egyik legalapvetőbbje közé tartozik a fűnyírás. Habár ez sokakat kikapcsol és szereti végezni, a nagy füves terület több órányi munkát igényel. A legnagyobb odafigyelés és szakértelem mellett is akadhatnak olyan területek, ahol a foltok jelennek meg, így a füves terület nem hibátlan. Ha sok az eső, akkor gombás megbetegedés jelentkezhet, de a baktériumok is kárt tehetnek és ha ezek megjelenését megússzuk, akkor még szembe találhatjuk magunkat egy vagy több vakondtúrással. Arról nem is beszélve, hogy ha háziállat is él a kertben, akkor az egységes gyepszőnyeg látványát felejtsük el.

Aki megunta az állandó macerát a fűvel, talán már elgondolkodott annak mű verzióján. A jó minőségű műfű gondozást nem igénylő, tökéletességet mutató megoldás lehet. A fent felsorolt problémák elfelejthetők, ha a mesterséges gyepszőnyeg mellett voksolunk:

  • a kutyák és a macskák is szeretik a műfüvet, ráadásul azt nem tudják se kitaposni, se kifeküdni,
  • a nedvességet átereszti, így nem áll meg alatta,
  • nem kell locsolni,
  • elfelejthetjük a fűnyírást,
  • semmilyen kórokozó ellen nem kell védekezni.

 

Beszerzése és leterítése bizonyára költségeket von maga után, de gondoljunk csak bele abba, hogy azután megszűnik minden gondozási tevékenység. Nem kell vizet, vegyszereket pazarolni azért, hogy szép és egységes maradjon a gyep. A jó minőségű műfű hosszú életű, azaz távolabbi jövőre tervezhetünk.

Aki a természetességért rajong, mereven ellenállhat a műgyep gondolatának, azonban ma már olyan jó minőségben készülnek, hogy a természetes fűvel is összetéveszthetjük. Érdemes szétnézni a választék között, mert a minőségen túl színben, hosszban is sokféle variáció létezik. Akár még akciós terméket is kifoghatunk.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: pixabay.com)