Jump to content

Rend és rendszer a gyerekszobában? Így csináld!

2022. 05. 13. 19:00

Aki ügyel a rendre, az akkor sem fog megváltozni, ha gyermeke születik. A gyerekszoba rendben tartása azonban nem egyszerű.

A kis felfedezők ösztönszerűen kíváncsiak, minden érdekli őket és a játékokat is szívesen babrálják, de az elpakolás nem az erősségük. A szülőknek, a körülöttük lévő felnőttek dolga az, hogy megmutassák és megtanítsák a rendrakást.

A gyerekszobában való rendezkedés mégis sokkal inkább szülői feladat, mint a gyerekeké. A tárolási lehetőségek biztosításával nemcsak rendszerezni lehet a játékokat, de az igényes otthon is elérhető.

 

Hogyan rendszerezz a gyerekszobában?

Mi az, ami a gyerekek birodalmában túlnyomórészt jelen van? Természetesen ezek a játékok. A mai srácok ráadásul elég sok darabbal rendelkezhetnek.

Doboz

Talán a legáltalánosabb forma lehet. A doboz anyaga igazából lényegtelen. Lehet az műanyag vagy papír, de jól elrejtik a különböző tárgyakat. A fedélnek köszönhetően azok nem is porosodnak. Sőt, ami külön jó, hogy felcímkézheted. Ha a gyerkőc nem is tud olvasni, legalább neked támpontot adnak a dobozok, hogy mi hol van és hová kell elpakolni.

Gurulós

A helyváltoztatás is sokkal könnyebb, így akár a gyerekek is elmozgathatják a dobozt a játék helyszínére. Ugyanakkor mobilitásának köszönhetően a takarítás is sokkal könnyebb.

Rekeszek

Ha van egy olyan szekrény, amelyben nemcsak a ruhák, de akár játékok is elférnek, akkor azt is érdemes rekeszekkel ellátni. A nem egyforma nagyságú és alakú darabok pakolása nehéz, sok hely marad kihasználatlanul, azonban a rekeszek sokkal helytakarékosabb megoldást kínálnak.

A rekeszes megoldás a polcokon elhelyezve is működik.

Textilből

A szoba díszeiként is funkcionálhatnak a díszes, igényes tárolók, és nem mellékesen ellátják a tárolási funkciójukat is.

Függeszthető, akasztható

Többféle anyagú és alakú, a szekrénybe akasztható, a plafonról függeszthető, az ajtóról, falról lelógatható, rekeszekkel ellátott tároló létezik. Jól látható az, hogy mi van benne, mégis a rend hatását kelti a gyerekszobában. Igen helytakarékos megoldás.

Ágy alatti

Amit a szemnek láthatatlanként szeretnénk tárolni, és az ágy alja kihasználatlan, arra nagyon jó szolgálatot tesznek a laposabb, akár gurulós tárolóeszközök. Akár a hanyag pakolás is megengedett, mert az ágy takarásában nem látszik.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: Pexels)