Jump to content

Legyen elég a sokból!

2022. 03. 25. 19:00

A túl sok nyomasztó és ez igaz, bármiből is legyen a kelleténél több. Márpedig az egyensúlyra, a nyugalomra és a jó közérzet megteremtésére törekszünk.

Az egyensúly, a boldogság kulcsfontosságú az életünkben és különösen igaz az, hogy ennek megteremtésére törekszünk. Az otthonunk a védelmi burok, amelyet magunk formálhatunk. A túl sok azonban itt is megnyilvánulhat és nyomasztóvá, nyugtalanítóvá válhat a saját kis világunk. Ha felismered magad körül, hogy túl sok mindent halmoztál fel magad körül az évek, évtizedek során és már szinte rossz érzés fog el, ha körülnézel, akkor érdemes szelektálni.

Olyan ez, mint amikor a szekrényben tartasz egy nagy selejtezést és összegyűjtöd a nem használt, elnyűtt darabokat. Nemcsak a ruhatáradban lehet ezt a lépést megtenni, hanem az otthonod minden területén.

Módszeresen menj végig az otthonod egyes terein és summázd, hogy mi az, amihez anélkül ragaszkodsz, hogy bármi haszna, funkciója lenne. Azt is mérd fel, hogy melyek azok a tárgyak, bútorok, amelyek kopottak, csúnyák, nem épek. Először csak nézz alaposan szét és akár jegyzeteld le ezeknek a tárgyaknak a nevét. Ne a szívedre hallgass, hanem az eszedre és higgy a szemednek. Így biztosan össze fog gyűlni néhány tárgy.

A lista nem azt jelenti, hogy azonnal neki is kell látni annak, hogy a háztól eltakarítsunk mindent. Érdemes kis lépésekben haladni. Mondjuk azoktól szabadulj meg első körben, amelyektől az könnyen megy. Azaz vagy már elromlott, használhatatlan vagy tényleg csak a helyet foglalja.

Nemcsak a felesleges tárgyakat tudjuk gyűjtögetni, hanem a munkát is. Összegyűlt a mosogatni való és nincs kedved neki kezdeni? Mindig arra gondolj, hogy a még több az még több munkát is ad. Érdemes már a kevesebbnél elcsípni a munkát, bármiről is legyen szó. Ki szeret 3-4 adagnyi ruhát egyszerre kivasalni? Na, ugye?!

Bármit is vásárolsz, gondold meg, hogy mire adsz ki! Nemcsak a takarékoskodás miatt, hanem egyáltalán szükséges-e az a tárgy? Inkább a minőségre, mint a mennyiségre törekedj és ez legyen igaz mindenre. Amit tudsz, kölcsönözz és ha nincs már rá szükséged, vissza is adhatod, így a kacat sem gyűlik körülötted.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: pixabay.com)