Jump to content

Csupa virág, csupa illat

2022. 02. 17. 19:00

Alig várod a tavaszt? Ne várd meg, hogy a természet csillantsa meg az ébredést. Az otthonodban is megteremtheted a saját kis tavaszodat.

A tavasz hírnöke a hóvirág és a gólya, de most inkább a növényekre tereljük a szót. Amúgy is nagyon közeledik a természet ébredése, de mindezt otthon kicsit előbbre hozhatjuk méghozzá hagymás növények formájában.

Már megjelentek a kertészetekben, boltokban a szép és illatos hagymások, úgymint a jácint, nárcisz, vagy akár a tulipán. A színes és illatos csodák feldobják az életterünket, ezért dekorációként is kiválóak lehetnek. Érdemes bennük gondolkodni.

Az általában kis műanyag dobozkában árusított hagymás növénykéket nem is kell átültetni, de ha dizájnt szeretnél a lakásodba csempészni, akkor választhatsz színes, mintás kaspót, de ha nem akarsz erre költeni, akkor remek szolgálatot tesznek a használaton kívüli bögrék.

Ha több növényben szeretnél egyszerre gyönyörködni, akkor egy nagyobb balkonládába ültethetsz. Ez jelentheti azt, hogy egyfajta növényt használunk, de akár több hagymás is helyet kaphat egymás mellett.

Vannak otthon kiszuperált, kopottas agyagcserepeid? Kimondottan jól mutatnak a vintage hatású darabban a színes növények. Sőt egy újonnan vásárolt, de vintage hatású kaspóban is gondolkodhatsz.

Remek lakhely lehet a növényeknek egy kis kosárka is.

A hagymás növény nem vágott virág, tehát semmi keresni valója sincs a vázában. De miért is ne lehetne? A vásárolt dobozkából kivéve, a földet eltávolítva, a hagymát lemosva olyan vázába kell ültetni a növényt, hogy a hagyma illeszkedjen a váza szájához. Egészen más látványt nyújt így egy jácint vagy tulipán, mint cserépben.

A hagymás virágok nem pusztulnak el az elvirágzással. Az elhervadt virágot el kell távolítani úgy, hogy a levelek megmaradjanak. Azokat hagyni kell, hogy maguktól elszáradjanak és csak ezután lehet a hagymát is kivenni a földből. Száraz és hűvös hely jelentse ezután számára a pihenőhelyet, ahol őszig hagyni kell, majd kikerülhet a kertbe.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: pixabay.com)