Jump to content

Alkoss tobozból, dekorálj tobozzal!

2021. 12. 11. 19:00

A karácsonyi, otthon és kézzel készített díszek, dekorációk egyik nagyon fontos alapanyagát adják a tobozok. Ne feledkezz meg róluk idén sem.

Azt is megmondjuk, hogy hogyan csináld. Egy biztos, a legfontosabb alapanyag a toboz, amely tartós, természetes. Ha elkapott az alkotási vágy és amúgy is unod már a bolti, készen kapható dekorációkat, akkor ideje az összegyűjtött tobozokat felhasználnod.

 

Díszek a fára

A legegyszerűbb függődíszt annyival meg lehet oldani, hogy a toboz tetejét átfúrva, azon egy színes szalagot átvezetve elkészíted a díszt. Szalag helyett akár gémkapocs is jó lehet. Ezzel nem mindenki elégszik meg, így gyöngyöket is fel lehet fűzni a szalagra és akár fenyőágakat, más, kreativitástól függő alapanyagokkal lehet még egyedibbé és díszesebbé tenni. Egyszerű, de mégis extrább hatást kelt a színre fújt toboz. Dolgozhatsz ezüsttel, arannyal és más színekkel is. A kész díszek jó fognak mutatni a fenyőn.

Díszek az asztal közepére

A toboz felhasználásának legegyszerűbb módja, ha néhány darabot egy nagyobb tálba helyezünk. Hagyjuk, hogy maguktól rendeződjenek és szórjuk meg egy „csipetnyi” dióval – persze egészben – vagy makkal. Kerülhet közé fenyőág, de akár mandarin is.

A mécsestartóként funkcionáló befőttesüveg aljába szórt homok- vagy sóderágyba belehelyezhető a gyertya. Köré kerülhet fenyő is. A mécses száját pedig feldobja majd a ráragasztott, vagy szalaggal rákötött toboz.

Ha van otthon, vagy valakinek a környezetben kisebb farönkje, akkor kérj belőle néhány szeletet, amelyek a díszed alapjául fognak szolgálni. A ráragasztott toboz és a köré helyezett más dekorációs elemek teljesen egyedi asztaldísszé állnak össze. A legjobb benne, hogy ahányat készítesz, mind más lehet az alapanyagok formája miatt. Keress minél több és minél színesebb dekorelemet az alkotáshoz.

Ajtódísz

Az ünnepi hangulat bennünk rejlik, de nem árt, ha már a hozzád érkező vendégeket is megérinti akkor, ha az ajtódon kopogtatnak. Egy szép, ünnepi ajtódísz megteszi a hatását. A koszorúalapra ragasztott tobozok, egyéb termések, fenyő- és magyal ágak tudatják az érkezővel, hogy itt bizony ünnepi a hangulat.

Csomagoláshoz

Nem utolsó sorban az ajándékok becsomagolásához, pontosabban mondva annak díszítéséhez is kiváló elem lehet a toboz.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: Pixabay)