Jump to content

Őszi dekor, ha elkapna a kreativitás

2021. 10. 28. 19:00

Ne csak gyűjtsd, hanem forgasd a hasznodra azt, amit az ősz kínál színes falevelek és termések formájában.

Az őszi kirándulás aktualitását éli. Ha pedig már ráveszitek magatokat arra, hogy mozogjatok a szabadban, akkor lássatok is, ne csak nézzetek. A tudatosabb odafigyeléssel csodaszép színekre és formákra találhattok. Semmiképp se hagyd a földön heverni. Jó lesz az még otthoni dekoráció készítésekor.

Tökös

Halloween közeledtével sokaknak a tökfaragás juthat eszébe. Ti is megvalósíthatjátok mindezt. A mini dísztökök egyben vagy külön kihelyezve asztaldíszként is kiválóak, de más termés társaságát élvezve a teraszon vagy az ajtó mellett is helyet kaphatnak.

Faragatlanul

A nagyra nőtt, narancssárga faragni való tök akkor is jól mutat, ha csak normál valójában, minden faragás nélkül az ajtó mellé vagy a lépcsősorra helyezzük. Sőt, ha csak a belét vájjuk ki, akkor kaspóként szépséges.

Makkos

A makkok tipikusan őszi termések, amelyek számos dekorációs ötlet alapanyagát képezhetik. Ha színekben gondolkodtok és nem formákban, akkor akár az is jó ötlet, ha befestitek a termést. Gondolkodhattok egy színben, de különböző árnyalatot kaphat a makk kalapja és teste is.

A makkok képkeretet is körbevehetnek. Az egész makkokkal vagy a kupakokkal is körbe lehet ragasztani a keretet.

 

Talicskás

Mindegy, hogy fából vagy fémből készült talicskátok van, egy alapos takarítás után nincs másra szükség, mint telepakolni tökkel, kukoricával, különböző, még bogyós ágakkal. Ha van elegendő helyed a kertben vagy az a bejárati ajtó mellett, akkor gyorsan összeállítható díszt alkothattok.

Dézsás

Ugyanez megvalósítható egy használaton kívüli dézsával is.

Ajtódísz

A termések és színes falevelek kombinációjából gyönyörű dísz alkotható. Vesszőből sajátkezűleg font alapos is adhatunk a dísznek, de a készen vásárolt koszorúalap is megfelelő. Ragasztópisztollyal érdemes dolgozni.

Levélfüzér

Az összegyűjtött faleveleket fel is fűzhetitek cérnára. Az így elkészült füzért aztán az otthonunk több pontján érvényesíteni lehet. Amennyiben ezzel sem lennénk elégedettek, úgy ezüstre, aranyra vagy színesre festhetjük a leveleket.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: pixabay.com)