Jump to content

Praktikus tárolás a konyhában és a rend adott

2021. 09. 02. 19:00

Rend a lelke mindennek, de ezt a rendet kivitelezni nem a legegyszerűbb. Főleg, ha többen élünk egy háztartásban.

A konyha az a terület, amelyet mindenki használ, de míg vannak, akik csak az étel fogyasztása vagy a hűtő kifosztása miatt keresik fel, másoknak az ételek elkészítése miatt is fontos állomás az otthonunkban. A sütés-főzés napi feladatink közé tartozik, így, ha a munkát szeretnénk felgyorsítani, tudunk kell, hogy miért hová kell nyúlnunk. Nem csak az alapanyagok tekintetében igaz ez, hanem a konyhai eszközök terén is. Vagyis a konyhai rend és rendszer legalább olyan fontos, mint otthonunk bármelyik részében.

 

Tárolás

Nem mindegy, hogyan próbálunk helyet nyerni a fűszereknek, az élelmiszereknek, de még az edényeknek sem a polcon, sem a hűtőben. A legpraktikusabb és leg helytakarékosabb az, ha minden párhuzamosan igazítunk egymáshoz, így nem lesznek kihasználatlan területek semmilyen felületen.

Felesleges

Ragaszkodunk tárgyakhoz. Sokszor még akkor is, ha azt csak kerülgetjük. Gondold át, hogy a konyhádban milyen használati tárgyak, eszközök azok, amelyekhez évek óta egyáltalán nem is nyúltál? Sőt nézd meg azt is, hogy melyik edény, műanyag tároló való már sokkal inkább a szemétbe, mintsem a konyhádba. Ha találsz ilyet, az már csorbult, kopott, az étel befogta, megkarcolódott, nyugodt szívvel szabadulj meg attól.

Ne csak az eszközök között nézz szét, hanem az élelmiszerek között is. Ami régi, lejárt szavatosságú, fel nem használt, szabadulj meg azoktól.

 

Méret és forma különbségek

Célszerű és hasznos is tárolókban elhelyezni az élelmiszereket, fűszereket, alapanyagokat, amelyek így tovább frissek maradnak és a kártevők sem érik utol. Azonban minél többféle méretű és formájú tárolóedényed van, annál nehezebb azok praktikus, helytakarékos elrendezése. Törekedj arra, hogy egy helyre csak egyfajta tárolódobozok kerüljenek.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: pixabay.com)