Jump to content

A grillezés új dimenziójába csábítunk

2021. 08. 17. 19:00

Nyáron nyaralunk, de nem szólhat csakis nyaralásról ez az időszak, így beleszervezünk egy-két kerti bulit vagy engedünk a csábításnak és ha meghívnak, hát szívesen veszünk részt egy kerti sütögetésen, grillezésen.

Sok időt töltünk a szabadban, de ez így is van rendjén. Mikor tennénk, ha nem nyáron, nem a jó időben? Nemcsak a szabadidős tevékenységeknek hódolunk ilyenkor, de a ház körüli munka legtöbbjét is megpróbáljuk a szabadságolás idejére időzíteni. Sőt, aki megteheti és van arra hely, eszköz, talán még a családi ebédeket is a szabadban készíti el. Egészen más íze van egy bográcsban főtt ételnek, mint ami a gázon készül el. Szezonját éli tehát a kerti sütés-főzés. Egy ilyen alkalom nemcsak arra ad lehetőséget, hogy a szabadban készüljön el az étel, hanem az egy társadalmi esemény is. Jöhetnek családtagok, barátok, hogy kellemes beszélgetést, szórakozást megkoronázzuk a szabadban elkészített ételekkel.

A bogrács mellett a grill az, amelyhez még kedvet kapunk nyaranta. Legtöbbször azonban szinte kizárólag csak húsokban gondolkodunk. Ha zöldségben is, az csak, mint köret szerepel. A nagy hőségben azonban érdemes lehet kímélni a gyomrot na és persze akitől nem áll távol a kísérletezés, az a zöldségeket, mint fő alapanyagokat is kipróbálhatja, mint a grillezés alapanyagai. Sőt mi több, gyümölcsökben is lehet gondolkodni és kísérletezni.

Karfiol

A karfiol rózsái bundában kirántva nem ismeretlen kulináris élvezetet jelent, hiszen eléggé ismert és kedvelt formája a karfiol felhasználásának, azonban, ha még sosem gondoltál erre a zöldségre úgy, hogy akár grillezni is lehetne, hát még van időd a nyáron kipróbálni. Panírozva és petrezselyemmel meghintve olyan csemege lehet, amelyre még azok is rákapnak, akik azt gondolták, hogy nem szeretik.

Hagyma

A magyar konyha alapját jelenti a hagyma. Ételeinkhez alapanyagként felhasználjuk, de grillezésnél az újhagyma is nagyszerűen érvényesül.

Ananász

Az ananász önmagában is nagyon finom, de húsokhoz is kiváló. Éppen ezért akár a kertben sütött hamburgerpogácsa tetején is kiválóan érvényesülhet. Sőt grillezve az ananász is csemege lehet.

 

Görögdinnye

A görögdinnye igazi nyári csemegénk, csakhogy a héjából kikapart húsát fogyasztjuk. Lepd meg a családodat, barátaidat és grillezz görögdinnyét. A dinnyeszeleteket is lehet grillen sütni. Kísérletezz bátran!

Őszibarack

A barack húsok mellé tálalva kiváló. Az édes-sós íz vegyülése fenomenális élvezetet biztosít, éppen ezért grillen is kipróbálhatod. A kettévágott barackot a húsával tűz felé fordítva süsd meg!

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: pixabay.com)