Jump to content

Ha nyár, akkor lakásfelújítás és átalakítás

2021. 07. 23. 19:00

Az energia mindenhol jelen van. Nemcsak bennünk, hanem körülöttünk is. Nagy jelentősége van annak, hogy mennyire érezzük magunkat energikusnak.

Sok mindentől függ, hogy energiaszintünket egy 10-es skálán milyennek ítéljük meg. Függ attól, hogyan táplálkozunk, milyen szinten van az egészségi állapotunk, milyenek a körülményeink, a munkánk, az életünk, hogyan alszunk.

A környezet is nagy hatással van ránk. Az a környezet is, amely az otthonunk. A saját kis kuckónkat, személyes bázisunkat amúgy is igyekszünk úgy alakítani, hogy ott biztonságban és kényelmesen érezzük magunkat. Igyekszünk úgy alakítani, hogy ott képesek legyünk a pihenésre, a feltöltődésre. Azonban, ha olyan színekkel, tárgyakkal vesszük magunkat körül, amelyek elveszik az energiát tőlünk, akkor pont nem jó nyomvonalon haladunk. Olyan lakberendezési trükköket osztunk meg veletek, amelyek befolyásolják azt, hogy energiával és pozitivizmussal töltődj fel a saját fészkedben.

 

Varázslat a színekkel

A legjobb, ha épp átrendezés előtt áll az otthonod és azon gondolkodsz, hogy milyen színt használj a falakon. A színek olyan nagy hatással vannak ránk, hogy feltöltenek, motiválnak, ugyanakkor le is lombozhatnak, elvehetik az energiát is. A célunk mindenképpen az, hogy a színek hozzáadjanak az életünkhöz, ne pedig elvegyenek. Pláne ne energiát, úgyhogy érdemes energetizáló színekben gondolkodni. Ilyen erőt adó szín a piros és annak árnyalatai, a sárga különféle változata, de az élénkzöld is. Semmiképp ne a hálószoba színének válassz ilyet, de a nappaliban, a konyhában, az előszobában bármelyik jól mutathat. Ha pedig erősnek és hivalkodónak találod, hogy a falad színesben pompázzon, akkor a falakat öltöztesd valamilyen alapszínbe (mondjuk fehérbe, szürkébe) és alkalmazz színes bútorokat, lakástextíliákat ahhoz, hogy energikusabbá tedd a környezetedet.

Rendesen

Ha már átalakításon gondolkodsz, akkor szelektálj, leltározz is. Szabadulj meg a felesleges daraboktól, tárgyaktól. Szerezz be új tárolókat, hogy a használaton kívüli, de még szükséges tárgyakat el tudd a szem elől rejteni. Ez ugyanis a rendteremtés egyik fontos eleme. Abból a szempontból is fontos, hogy a környezetünkben lévő tárgyak rendszerezve legyenek, amelyek nem vesznek el így tőlünk energiát.

Élet az élettérben

Ha energiát szeretnél otthon, akkor meg kell tölteni az otthonodat azzal. A növények megadják ennek lehetőségét. A színes, élettel teli növényekre jó ránézni. A velük való foglalatosság kikapcsol, megnyugtat és ha a növények gondozva vannak, akkor bizony energiával látják el környezetüket. A növények mellett a háziállatok is energiát nyújtanak annak ellenére, hogy feladatokkal is ellátnak. Teremts magad körül minél virágosabb, zöldebb, életdúsabb környezetet!

 

Elrendezés, berendezés

Ha nem vagy feng shui guru, akkor is érdemes megfogadni néhány lakberendezési tanácsot, ha az a szándékot, hogy otthonodban szabad utat engedj az energiaáramlásnak. Gondold végig, hogy az otthonod jelenlegi állapotában mi az, amire nincs szükséged és egyáltalán nem is használsz. Ezektől javasoljuk, hogy szabadulj meg minél gyorsabban. Lehet, hogy valakinek örömet okozol, tőled viszont csak az energiát rabolja. Nézz szét, hogy milyen növények vesznek körül. Ami elhalt, kiszáradt, szabadulj meg tőle. Kerüld a kis tükrök használatát.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: pixabay.com)