Jump to content

Vendégek érkeznek a semmiből? Gyors szedd rendbe!

2021. 07. 22. 19:00

 Vendégek jelentkeztek be hozzád, de nem úgy áll az otthonod, hogy ez nyugodt szívvel és kellő esztétikával bevállalható lenne? Gyors megoldással tiptop rend teremthető.

Ahol a papok táncolnak. Ezt szokták mondani arra a takarítási formára, amikor csak éppen érintőlegesen, ahol látszik ott történik némi takarítás. A látszathoz azonban éppen elég, hiszen idegenek, vagy nem velünk együtt élők nem fogják a szekrény tetején végig húzni az ujjukat, hogy milyen vastag a porréteg. Az azonban nagyon is fontos a megítélés szempontjából, hogy mi az első benyomásuk az otthonunkról.

 

Ha pozitív megítélést szeretnénk

Nemcsak a kinézetre kell koncentrálni. Aki belép az otthonunkba, nem feltétlenül a látvánnyal szembesül először, hanem a szagokkal, illatokkal. Ha azt szeretnénk, hogy a hozzánk érkező ne fintorogjon akkor, ha belép hozzánk, akkor amíg igyekszünk rendbe kapni a házat, szellőztessünk. A friss levegő csodákat tud művelni. Ez önmagában természetesen nem elég ahhoz, hogy ténylegesen rendezett otthont mutassunk másnak. Éppen ezért szellőztetés mellett a szennyeskosárral a kezünkben haladjunk át minden helyiségen és minden olyan ruhadarabot, ami a székre, ágyra, földre van lökve, kerüljön a kosárba. Nem árt ezután a szemetessel is egy kört tenni az otthonunkban, hogy a ki nem hajított hulladék ténylegesen a kukában landoljon. A rendteremtésnek ezek az alappillérei, amelyek ráadásul nagyon sokat jelentenek a látszatban.

Az előszobában tegyünk rendet azzal, hogy a cipőket elpakoljuk és a felesleges kabátokat is szekrénybe rakjuk, így helyet teremtünk a vendégek dolgainak.

Előfordulhat, hogy a vendégségbe érkezők a mosónkat is igénybe szeretnék venni. Ha nem szeretnénk kellemetlen helyzetbe kerülni, akkor erre a helyiségre is szánjunk kis időt. Fertőtlenítőt, wc-tisztítót öntsünk a wc- és mosdókagylóba is. Nemcsak a szagokat semlegesíti, de természetesen tisztít is. A fürdőszobatükör kiábrándító látványt nyújt, ha foltos, ha fogkrémes, ezért ablaktisztítóval érdemes néhány másodperc alatt áttörölni.

Ha a nappali és a konyha egy légterű, akkor nem elég csak a nappalira koncentrálni. Szánjunk néhány percet a konyhára is. Ha túl sok az összegyűlt mosatlan a mosogatóban, akkor vagy nyelje el a mosogatógép, annak híján marad a mosogatás. Azonban, ha arra már nincs idő, akkor a szennyes edényeket érdemes ideiglenesen elhelyezni akár a sütőben, vagy szekrényben, hogy ne legyen a vendégek szeme előtt. A nedves tisztítókendő vagy komolyabb szennyeződés esetén a mosogatószeres szivaccsal való áttörlés kulcsfontosságú lehet.

Amennyiben arra van időnk, mindenképp szenteljünk figyelmet a padlóra.  Egy sepregetés, porszívózás és felmosás látványosan tisztábbá varázsolja a környezetünket. Még ha nem is a legalaposabb takarítást végezzük, mégis az érzet sokkal jobb és ezáltal a megítélés is.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: pixabay.com)