Jump to content

Gondold át a konyhádat

2021. 07. 15. 19:00

Anyagias világunkban fontos tényező a pénz. Sokat dolgozunk azért, hogy minél több legyen annak reményében, hogy az életünk is könnyebbé váljon.

A pénz persze nem boldogít, de tény, hogy mindenért fizetnünk kell. Éppen emiatt fontos az, hogy más szemléletet vezessünk be saját háztartásunkban. Már a vásárlással megkezdődik az ételeink elkészítése. Az egészséges összetevők vásárlásakor az is fontos szempont, hogy mekkora mennyiséget szerzünk be. Hajlamosak vagyunk ugyanis többet felhalmozni otthon, amely azonban pazarláshoz is vezethet, ha nem használjuk fel a megvásárolt termékeket. Ideje egy kicsit máshogy nézni az értékeinkre. Márpedig a megvásárolt élelmiszer is érték.

 

Gyümölcs másképp

Azért vásárolunk különféle gyümölcsöket, hogy legyen a családnak vitaminkészlete. Az egészséges táplálkozáshoz nélkülözhetetlen a gyümölcsfogyasztás. Felhasználhatjuk különféle ételek elkészítéséhez, fogyaszthatjuk önmagukban is. Azonban addig szeretnünk ezekhez hozzányúlni, amíg egészségesek, frissek. Utána könnyelműen a szemetesbe dobjuk. A már puhább, megbarnult gyümölcsnek sem kell a kukában végeznie, ugyanis ízletes, hűsítő és egészséges italok készíthetők belőlük.

Zöldséges

A zöldségből készült leves nemcsak táplálék, de a máshoz felhasznált friss zöldség után fennmaradt, kissé már ráncos és szottyadt. Egy tartalmas és könnyű zöldségleves még összedobható, amely bármikor jól esik és a maradék zöldség is hasznosítva lesz.

Levesmaradék

Maradt még a zöldséglevesből, de már senki nem akarja megenni? A zöldségeket még ki lehet menteni, villával összetörve, tejföllel és reszelt sajttal kikeverve pirítósra kiváló feltét.

 

Száraz kenyér nem kidobandó

A nyári melegben minden gyorsabban romlik meg. A kint hagyott kenyér gyorsan megszárad, de ez nem indokolja azt, hogy a kukában kell végeznie. Abból zsemlemorzsa készíthető, de felkockázva és megpirítva kiváló levestuning lehet.

Túl sok tészta

Elszámoltad magad a konyhában és túl sok tésztát főztél? Semmi gond! Ha van otthon megmaradt vagy már néhány napos felhasználatlan zöldséget, akkor készíts zöldségsalátát tésztával.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: pixabay.com)