Jump to content

Megunt és törött bögre? Csak, ha annak akarod látni!

2021. 05. 25. 19:00

Tavasszal és nyáron megkezdődnek a ház körüli munkálatok és átalakítások. Ha te is éppen ilyenben vagy, akkor a takarítás, a lomtalanítás is színesíthetik az életedet.

A lakásfelújsítás nagy macerával, felfordulással és kosszal járó folyamat, de mindig azzal biztatod magadat, hogy milyen szép lesz a végeredmény?! Ez így is van, de addig el is kell jutni. Ha azonban a felújítás körüli hercehurcát még eredményesebben szeretnéd átvészelni, érdemes a pakolással együtt a lomtalanítást is elvégezni. Sok használati tárgyról kiderülhet, hogy felesleges, duplán van, vagy egyszerűen nem is használható, évek óta csak porosodik az otthonod valamelyik eldugott sarkában. A konyhai felújítás vagy átszínezése is nagy takarítással jár. Ilyenkor kiderülhet, hogy milyen sok bögréd van, ami csorba, egyáltalán nem is használt. A polcon, a szekrényben valószínűleg a leghátsó részben várják jobb sorsukat. Talán azért nem dobtad ki eddig, mert érzelmi szálák kötnek azokhoz?

Nem is kell megszabadulni azoktól, de ha már bögreként egyáltalán nem funkcionálnak, hát adj nekik valamilyen más funkciót.

 

Cserépként, kaspóként újraértelmezve

Ha már eddig is a konyhádban voltak a törött bögrék, csak azok a szem elől lebújtatva, most helyezd a konyha vagy az otthonod más pontjába, de úgy, hogy arra érdemes legyen figyelni. A fűszernövények számára például kiváló élőhely biztosítható egy-egy bögrében. Csak ültesd bele a növényt, helyezd a konyha egyik látványos részére és használd sütés-főzés idején bármikor a frissen vágott fűszernövény illatát és zamatát.
Az apró termetű pozsgásnövényeknek is otthont adhat a bögre. 

Telefontartó

Egy kedvenc bögréd elvesztheti használati élvezetét, ha letörik a füle. Azonban az íróasztalra vagy az éjjeli szekrényre téve még kiválóan működhet, mint mobiltelefon tartó.

Fürdő- és mosogatószivacs helye

Ha már a tartóknál tartunk, akkor a mosogató és a fürdőszivacs is állhat egy-egy használaton kívüli bögre.

 

Gyertyatartóként

Ha van hozzá affinitásod és kézügyességed, akkor akár te magad önthetsz gyertyát a bögrébe, amelyiket amúgy már nem is használtál. Amennyiben ez számodra nem opció, még mindig kerülhet a bögre aljába egy mécses. A külső dekorációval pedig el is felejthető az, hogy bögre ad otthont a gyertyának. A díszítéshez is bátran használj fel bármilyen anyagot. Egy ragasztópisztoly azonban mindenképp nagy segítőtársad lehet.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: pixabay.com)