Jump to content

Szabadulj meg a feleslegestől!

2021. 05. 19. 19:00

A múlttal személyek, emlékeink és bizonyos tárgyak köthetnek össze. Múltja mindenkinek van, hiszen a jelen is arra épül, de a múltban élni veszélyes és ártalmas is.

Nem is szükséges a múlt dolgain keseregni ahhoz, hogy mindig az egykor megélt emlékekben ragadjunk. Nem segítenek a jelenben lenni, ha a környezetünk is tele van felesleges és a régi emlékekhez köthető tárgyakkal. Főleg akkor igaz ez, ha az emlékek nem a legjobbat idézik fel bennünk. A sok limlom, főleg, ha funkciója sincs, csak helyet foglal, porfogó, de talán még az energiánkat is elveszi. Mindenképp érdemes megszabadulni ezektől.

Segítünk abban, hogy fel tudd mérni, hogy mi is a felesleges.

Használaton kívüli technikai eszközök

Rakosgatod a divatjamúlt, használaton kívüli színes tévét? Hiába próbáltad elajándékozni, senkinek sem kell még ingyen sem? Neked sem! Ideje megszabadulni attól, mint ahogy az elromlott, használhatatlanná vált kávéfőzőtől, kenyérpirítótól és minden más elektromos kütyütől, amelyet már csak kerülgetni tudsz otthon, de használni nem. Ebbe beletartoznak a régmúlt mobiltelefonjai is. Lehet, hogy megnyugtat a tudat, hogy ha bármi történik, akkor van készenlétben egy plusz mobilod, de nagy valószínűséggel ahhoz már soha többet nem fogsz nyúlni. Szabadulj meg azoktól is, sőt a hozzájuk tartozó használhatatlanná vált töltőktől is.

Sosem használt ruhadarabok

Válogasd át a ruhatáradat, sőt az egész család ruhatárával is meg lehet ugyanezt tenni. Gondold át, hogy melyek azok, amelyeket egyáltalán nem használtál már akár évek óta. Nos, az szinte biztos, hogy ezután sem jön számításba, így minden gondolkodás nélkül bezsákolhatod. A gyerekruhákkal némileg könnyebb a helyzet, hiszen amit kinőnek a gyerkőcök, attól könnyebben megválunk.

 

Negatív élménnyel teli

Ott figyel a polcon egy bögre, amely az egykor kapcsolatodból származik. A polc egy rejtett részén pihent, mert sosem használtad, viszont kidobni sem akartad? Ha valamihez rossz emléked fűződik, mert a tárgyat egy olyan személyhez, történéshez kapcsolod, amely benned negatív töltetű érzelmeket kelt, akkor semmi keresni valója nincs az otthonodban.

El sem hiszed, hogy mennyi teret elvesznek az életünkből az olyan tárgyak, amelyek funkciójukat már rég elveszítették, csak porosodnak valahol és kerülgetjük azokat. Még rosszabb azoknak a tárgyaknak a jelenléte, amelyekre ránézve rossz emlékek idéződnek fel. Nincs mese. Könyörtelenül meg kell attól szabadulni.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)