Jump to content

Állandó virágos erkély

2021. 05. 12. 19:00

Sokak nevében elmondhatjuk azt, hogy alig vártuk a természet éledését. A színek, az illatok, a hangok, amelyekkel a tavasz jár, annyira jó hatással lehetnek ránk, hogy még a hangulatunk is egészen más lehet.

Ha betondzsungelben, ha kerttel rendelkező házban élünk, mindenkor vágyunk lehet, hogy élettel töltsük meg a környezetünket. A növények élettel, színekkel és illatokkal látnak el, ezen kívül a lelkünket simogatja látványuk. Ezért nagyon jó kiülni a kertbe, a parkba, vagy a virágokkal berendezett erkélyre. Feltöltenek energiával. Egy kisebb erkély növényekkel betelepítve olyan érzést kelthet, mintha a természetben lennénk. Érdemes kivirágoztatni a balkont, már csak az nem mindegy, hogy mivel. Vágyunk ugyanis a színekre, arra, hogy mutatósok legyenek a virágunk. Melyek lehetnek színes lakói az erkélyünknek?

 

Petúnia

Gyönyörű színekkel örvendeztet meg az egynyári növény, amely sokféle és tarka színű trombitavirágaival örvendeztet meg. Bokros és futó verzió közül választhatunk. Azért annyira közkedvelt balkonnövény, mert nem is nehéz életben tartani. Amit tudni érdemes róla, hogy kedveli a napos, meleg helyet és magas a vízigénye. A dúsabb növény látszatát azzal adhatjuk meg, ha rendszeresen visszavágjuk.

Nebáncsvirág

Ugyancsak egy könnyen tartható, hosszú virágzást garantáló cserepes növény, amely jól mutat az erkélyen. A tűző napot ugyan nem viseli el, ezért számára a félárnyék jelent megoldást. Víz- és tápanyagigénye magas.

Begónia

Sokféle színváltozat közül választhatunk. Nemcsak a kertben, az erkélyen mutathat jól, hanem az otthonunkban is. Azt azért érdemes tudni, hogy ezek a növények mérgezők, így gyerekektől és állatoktól érdemes távol tartani. Kedveli a fényt, vagyis minél több fényhez jut, annál tovább virágzik. Kevésbé vízigényes.

 

Fukszia

Magas vízigényű, gyönyörű és különleges virágzatában minél tovább gyönyörködhessünk, érdemes tápoldatozni is. Bokros vagy csöngő változatban is beszerezhető.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)