Jump to content

Öltöztesd fel otthonodat növényekkel!

2021. 03. 31. 19:00

Az otthonunkat igyekszünk úgy berendezni, felszerelni, hogy a kényelmünket és az igényeinket kielégítse. Arra törekszünk, hogy jól érezzük magunkat a környezetünkben.

A bútoraink, a falak színének megválasztása, a berendezési tárgyak elhelyezése, a lakástextíliák alkalmazása meleggé, otthonossá és kényelmessé teszik azt a környezetet, ahová haza járunk. Egyéni igénytől és ízléstől is függ, hogy miként rendezzük be otthoni környezetünket, de többen nem elégednek meg ennyivel és növényekkel és/vagy állatokkal is benépesítik lakásukat. Ez még akkor is igaz lehet, ha kerttel rendelkező házban élünk.

A szobanövények nemcsak illatosak, szemet gyönyörködtetők, hanem jó hatással vannak ránk. Még a mérgező növények is lehetnek gyönyörűek, de azokat nem árt ismerni és nem is mindegy, hogy hol kapnak helyet. Egyes növények pedig nemcsak szépek, hanem pozitív energiával töltik fel az otthonunkat. Ha szeretnéd, hogy a saját biztonságos közeged még pozitív is legyen, bevonzd a szerencsét, akkor azok közül a növényeket vidd haza, amelyek erre alkalmasak.

Bambusz

A bambusz az egyik szerencsehozó növény. A feng shuiban előszeretettel használják méghozzá azért is, mert nem túl finnyás növény, tehát könnyű gondozni, de ezen kívül a harmónia és az anyagi bőség megteremtésére is alkalmas növény.

Orchidea

Kedvelt gyönyörű növény az orchidea. Kecses, nagyon mutatós és ha jó helyet találunk számára, akkor azt meg is hálálja a növény. Továbbá tisztítja a levegőt és nyugodt alvásban is segít. Nézz csak rá az orchideádra, pláne, ha éppen virágzik. Hát nem gyönyörű?

Rozmaring

Nemcsak illatos fűszernövény, amely a konyha ablakában mutat jó, hanem az otthon bármelyik részében kiváló, mert az orchideához hasonlóan tisztítja a levegőt.

 

Aloe Vera

Kiváló gyógynövény bőbetegségek és még számos probléma kezelésére. Azon kívül, hogy jól néz ki növényként még pozitív energiával is tölt fel.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)