Jump to content

Legyen a lelke mindennek a rend

2021. 03. 23. 19:00

Rend a lelke mindennek. Ezt tartja a mondás és tényleg igaz, hogy a rendezett környezetet sokkal imponálóbb, mint amikor kosz és rendetlenség vesz körül. Az ugyanis a saját igénytelenségünket mutatja.

Márpedig a legfőbb célunk, hogy mind saját külsőnk szerint, mind az otthoni környezetünkben a legjobbat mutassuk. Nemcsak azért, hogy másoknak megfeleljünk, hanem sokunk igénye, hogy rend és tisztaság vegyen körül. A rendezett környezet ugyanis belső nyugalmat is adhat, valamint hozzásegíthet ahhoz, hogy könnyebben megtalálhassuk használati tárgyainkat, ha mindennek megvan a saját helye.

Többféle ember létezik. Az egyik, aki ugyan igyekszik, és nincs is eget verő rendetlenség nála, de látszik, hogy belakja és éli a teret. Ez pedig olykor kisebb rendetlenséggel jár, mégsem mondható el, hogy káosz uralkodik otthonában. Aztán van az, aki állanódan és kissé már kényszeresen pakol és takarít. Olyan szintű tisztaság uralkodik az otthonába, hogy oda be sem szívesen lépünk, nehogy baktériumokat telepítsünk a steril környezetbe. Ennek merő ellentétje az, aki teljes igénytelenséggel éli az életét és ez külsején, otthonán is vitathatatlanul meglátszik.

A takarításban, a tisztaságban is arany középutat érdemes tartani, hogy az ne uralkodjon el felettünk. Vannak azonban kis praktikák, amelyeket az otthonunk rendezettsége érdekében naponta érdemes elvégezni.

Szellőztetés

Az otthonunk, de a saját érdekünk is megköveteli a friss levegő beengedését. Ha odabent kellemes a levegő, az otthonunk megítélése is sokkal jobb. Legyen ez napi rutin.

Beágyazás

Sokan úgy fekszenek vissza az ágyukba este, ahogyan azt reggel hagyták. A megvetetlen ágy márpedig hanyagságra utal. A néhány perces megmozdulásnak köszönhetően egészen más színben tudjuk feltüntetni az otthonunkat.

Elpakolás

Ha tényleg mindennek megvan a helye otthon, akkor már csak el kell a tárgyainkat pakolni és máris rend van. Igen, ez időt és energiát követel meg, de mégis szükséges ahhoz, hogy igényes háztartást vezessünk.

Mosogatás

Milyen jó úgy hazaérni, hogy rend van a konyhában?! Ha indulás előtt elmosogatjuk azt a néhány bögrét, csészét, tányért, amit a reggelihez felhasználtunk, délután már azzal sem kell foglalkozni. Ha pedig még mosogatógép is van, akkor jól tudjuk, hogy mennyi mindent képes elnyelni.

 

Doboz

Amire éppen nincs szükségünk, nem használunk naponta, de megválni sem szeretnénk azoktól, azt érdemes bedobozolni. A szekrény teleje, a spájz is helyet adhat a dobozoknak, de nincs rendetlenség.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)