Jump to content

Tavaszra várva

2021. 03. 22. 19:00

Csípős hideg még a tavasz, de már minden jel arra utal, hogy a tél elhagy minket és helyébe megérkezik ténylegesen a melegebb időjárás.

A karácsony után talán ez az időszak az, amely még annyira lázba hozhat. A karácsonyi dekorációt már rég eltávolítottuk az otthonunkban és most végre helyet kaphat a tavaszi. A természet is kezd kibontakozni és egyre több virág, növény adja számunkra azokat az alapanyagokat, amelyeket otthon is felhasználhatunk. Közeleg a húsvét is, amely újabb löketet ad annak érdekében, hogy tavaszi díszbe öltözzön a lakásunk.

 Vágott virág az asztalon

A tavasz várva várt csodái a különböző színben pompázó virágok. Néhány szál az otthonunkba be is kerülhet. Nem is muszáj vázát találni, ahhoz a befőttesüvegek is megteszik. A lakás több pontján kihelyezett üveget egyszerű zsákvászonanyaggal kössük át, így egységessé, természetessé és hangulatosan tavaszivá tehetjük a környezetünket.

Rusztikus alapokon nyugvó

A hagymás növényekből többet is be lehet szerezni. Nemcsak színekkel, de illattal is ellátják az otthonunkat. Hogy a növényeket egyben tartsuk, helyezzük azokat cserepestől együtt egy faládába. Ha tovább szeretnénk ezt bolondítani, akkor tűzdeljünk a virágzó hagymás virágaink közé aranyeső vagy barka ágakat vagy akár vágott virágokat is.

Filces

A filcanyag nemcsak színes, de könnyen kezelhető, formázható is. A filcből pedig tavaszi, húsvéti sordísz, dekoráció készíthető. Virág, nyúl, csibe, tojás, mind olyan formavilág, amely filcből is kialakítható.

 

Ajtódísz

A vesszőből font koszorúalap remek egy ajtódíszhez. Egyszerű megoldást kínál, ha a vágott virágokat összefogva, azokat egy szalaggal megkötve a vesszőalaphoz rögzítjük. A virágokat ugyan kicsit sűrűbben kell cserélni, de így legalább nem lesz unalmas a díszünk.  

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: pixabay.com)