Jump to content

Gyors megoldás kicsi pénzből

2021. 03. 19. 19:00

A házvásárlás nem opció? Az albérlet a megoldás. Az azonban nem saját otthon, így annak hangulatossá tétele érdekében óvatosan bánunk a költekezéssel és a belé fektetett munkával is.

Egy albérletre úgy tekintünk, mint ideiglenes otthonunkra, ahol azonban ugyanúgy az a cél, hogy jó érezzük magunkat. Ennek érdekében kifesthetjük és magunk ízlésére szabhatjuk annyira, amennyire azt a főbérlő engedélyezi. Egyes felújítási ötletek némi eszközigényt és költekezést igényelnek, de olyan módszerek ezek, amelyekből kisebb összegből mégis csinosítani lehet a lakást. Ami pedig lényeges, hogy mindezt nyom nélkül megtehetjük.

 

Otthon melege lakástextíliákkal

A kedves otthon hangulatát a meleg szőnyegek, a függönyök, terítők, párnák adják meg. Az a legjobb ezekben, hogy egyszer kell megvásárolni azokat és sokáig kiszolgálják az embert. A belső teret színessé és otthonossá varázsolják, melegséget sugároznak azon kívül, hogy funkciójukat is ellátják. Az a legjobb bennük, hogy ha megvásároltuk, azt bármikor magunkkal vihetjük, tehát tényleg a magunk számára és nem az albérletünk számára vásároljuk meg.

Hasznos bútorok

Az albérlet ideiglenessége után nem tudni, hogy mi az ember sorsa, de ha bútorozatlan ingatlanba költözünk, mindenképp szükségünk van bútorokra, amelyek elnyelik a dolgainkat. A bútorozott lakást is fel lehet dobni a saját igényünk szerinti kisebb darabokkal, amelyeket később is magunkkal vihetünk. Ha a beköltözendő albérlet falai szigorúan fehérek, akkor a színes bútor mondhatni létszükséglet.

Matricázás

Ha gyorsan kell beköltözni az albérletbe, annak falai nagyon rendben vannak vagy vannak olyan területek, amelyeket jobb lenne elfedni, akkor a készen kapható, gyorsan felhelyezhető és nyom nélkül eltávolítható falimatrica a legjobb megoldás. Sok féle színből és mintából ki lehet választani a nekünk tetszőt.

 

Életet adó

Az otthonossá tételhez az is szorosan hozzátartozik, hogy az albérletbe életet vigyünk. Mivel a legtöbb főbérlő nem szívleli a házi kedvenceket, így megoldható ez szobanövényekkel. A zöld és virágos növények tényleg életet lehelnek bármilyen lakásba és ránk is jó hatással van közelségük, úgyhogy bátran lehet telepíteni.

Elválasztás

Kicsi lakás esetén gondot jelenthet, hogy összefolynak a terek, ezért a térelválasztás nyújthat segítséget. Akár polc, akár paraván jelenti a térelválasztást, igyekezzünk ne összenyomni a teret és a természetes fény terjedését sem gátolni.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)