Jump to content

Egyedül, otthon? Kész agyrém vagy kész öröm?

2021. 03. 11. 19:00

Sokak életében már tavaly megjelent a koronavírus okozta otthonról dolgozás állapota, de míg sokan ennek sok előnyét tapasztalták, a másik oldalon a hátrány is érvényesült.

Azok, akik sok időt töltenek munkahelyükön, családjuktól távol, bizonyára áldott állapotként élhették meg a karantén időszakát, hogy végre együtt lehetnek családjukkal. Azonban az áldott állapot háttérbe szorult azok számára, akiknek az otthonlét home office-szal és digitális oktatással párosult. Hamar kiszívta az energiát sok szülőből, hiszen egy-két gyerkőccel az otthonlét is állandó elfoglaltságot igényel, de plusz teher volt a tananyagok elsajátítása, a leckék megírása.

Az otthonról folytatott munkavégzés és tanulás ugyanúgy jelen lehet, de egész másképp élheti meg az alapjában egyedül élő az elzártságot. Talán csak az introvertált személyek azok, akik élik most az elszeparálódást. Mások azonban az őrület határára keveredtek azért, mert már a bezártság, karantén szó is negatívan hangzik, de abban benne lenni kész téboly. Nincs mit tenni. Meg kell barátkozni a helyzettel, hogy embertársainkat és magunkat is óvni kell a fertőzéstől, emiatt a szabályokat be kell tartani. Te is egyedül éled meg a home office-t? Kiborít? Te tehetsz ellene is.

A munkavégzés home office-ban is ugyanúgy elsődleges feladat, azonban az otthon lehetőségeket is tartogat. Élvezd ki, hogy az otthon kényelme vesz körül, de hogy az még szebb, jobb és kényelmesebb legyen, átrendezheted, szelektálhatsz a nem kellő tárgyakból és a selejtezéssel másnak örömet, magad körül pedig rendet tehetsz.

A home office nem azt jelenti, hogy a közösségi oldalon is állandóan elérhetőnek kell lenni. Sőt, pihenőidőben, munka után csak kis időt tölts az internetezéssel. Még inkább igaz ez rád, ha a munkavégzés számítógép előtt történik. Találj más hobbit, elfoglaltságot. Akár az új hobbi is opció lehet, azonban egy régi és kedvelt időtöltésedre is rátalálhatsz.

 

Amennyiben értelmetlennek és elégtelennek érzed az életedet otthon, úgy keress olyan hasznos elfoglaltságot, amely fejleszt, hozzáad az életedhez. Bármilyen önfejlesztő tanfolyam, amelyben úgy érzed, hogy helyed lenne és tudnál mit kezdeni vele a jövőben, bizonyára hasznos és élvezetes is lesz.

Az otthonlét nemcsak az ellustulás és a túlevés helyszíne lehet, hanem a tudatosságé is. Vagyis a konyhában is megtalálhatod magad és az egészségtudat forrását. Sőt az otthonod az edzőtermeddé is válhat.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: pixabay.com)