Jump to content

Ne rontsd el az otthonod légkörét!

2021. 02. 25. 19:00

Az otthonunk a menedékünk. Legalábbis azt kellene jelentenie, ahová jó hazatérni, ahol jó megpihenni. Lehet azonban valami nyugtalanító otthon.

Otthoni jólétünket sok minden befolyásolhatja. A környezetünk az egyik fontos tényező. A színek, az illatok, a bútorok, azok elhelyezkedése mind hatással van ránk.

A színek nemcsak a ruházkodásunkban fontosak, hanem az otthonunk színének megválasztásakor is. A színek egymás energiát felerősíthetik, elnyomhatják, ezért az egyes helyiségek színeit válogatjuk meg. A cél mindenképp az lenne, hogy otthon fel tudjunk töltődni, jó hangulattal tudjunk elindulni otthonról. Kerüljük azokat az árnyalatokat, amelyek elveszik az energiánkat, az életerőnket. Az olyan színeket alkalmazzuk, amelyekre ha ránézünk, jó érzéssel töltenek el.

A színek mellett a bútorok és az anyagok is hatással vannak arra, hogyan érezzük magunkat az otthoni környezetünkben. A lakás berendezésében eleve sokat segíthet a feng shui. Akár szakember segítségét kérhetjük abban, hogy a bútorainkat a lehető legoptimálisabban legyenek elhelyezve, de az internet segítségével mi is megpróbálhatjuk ennek megfelelően berendezni otthonunkat. Érdemes szellősebben hagyni a tereinket. Hagyjunk helyet a közlekedésre is és arra is figyeljünk, hogy a bútoraink megfelelő irányba nézzenek. A hálószoba esetében az is fontos, hogy az ágyat igyekezzünk északi irányba tájolni, amely a pihentetőbb alvást segítheti.

A túlságosan kevés bútor a hangok terjedésére van hatással. Ha ugyanis nincs minek felfognia a hangokat, akkor a azok felerősödnek otthon és nem segítik a pihenést, a kikapcsolódást. Vagyis se a túlzsúfoltság nem kelt kellemes érzést bennünk, meg a teret is összenyomja, de a túl kevés berendezési tárgy, bútor pedig a hangokat nem nyeli el kellőképp.

A színeken kívül a fények is nagyon fontosak, ugyancsak hatással vannak ránk. A túl sok és a túl kevés sem ideális. A legjobb, ha a természetes fény beáramlását helyezzük előtérbe és azt hagyjuk érvényesülni. Amint szükség van a mesterséges fényre, az legyen meleg színű, kellemes és kerüljük a hideg fény alkalmazását.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)