Jump to content

Otthoni szagot árasztók

2021. 02. 16. 19:00

Az otthonunknak azt a helyet kell jelentenie, ahová szívesen megyünk haza, ahol önfeledten és jól érezzük magunkat. A kellemetlen szagok azok meggátolják azt, hogy jó legyen otthon lenni.

A kellemetlen szagokat bármi okozhatja, de szellőztetéssel azonnal azon dolgozunk, hogy megszabaduljunk attól. A takarítás megoldás lehet erre, de nem állhatunk a nap 24 órájában felmosófával a kezünkben. Sőt vannak olyan esetek, amikor fogalmunk sincs arról, hogy mi okozza a szagot, egyáltalán nincs tudomásunk arról, hogy mi a büdös forrása.

A legnagyobb pedantéria ellenére is jelentkezhet bűz az otthonunkban. Hol lehet a hiba?

 

A mosógép

A nem jól szellőztetett, valamint a gépben felejtett mosott ruhák nyomot hagynak a dobjában, ugyanis bepenészedik és az bizony szaggal jár. Ezért törekedjünk arra, hogy a mosott ruhákat azonnal teregessük ki, szárítsuk meg. A mosógép ajtaját hagyjuk nyitva, sőt, a peremeknél fel lehet itatni a vizet is. A szagot csak erősítheti az, ha bent szárítjuk a ruhákat. Nemcsak napokig szárad a ruha, hanem még dohos is lehet a lakásban.

Szennyestartó

A hideg időben nem úgy mosunk ruhát, mint nyáron. A szabad levegőn, a melegben szinte néhány perc alatt elpárologhat a víz, de télen ez máshogy van. Ezért a szennyest is több időn át őrizgetjük, mire végre a mosógépbe jut. A szennyeződött, izzadságtól átitatódott edzős ruha azonban nem áraszt jó illatot magából, így ha több napig tartogatjuk azt, ne lepődjünk meg, ha otthon szagot érzünk.

 

Lefolyó

Az eldugult lefolyóban nem tud zavartalanul áramolni a víg. A lerakódás pedig szagot áraszt magából, ráadásul a víz sem tud elfolyni, így a pangó víznek is erős szaga lesz.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)