Jump to content

Ha már otthon, akkor legyen a legbiztonságosabb

2021. 02. 04. 19:00

A pénzintézetekben heverő tartalékaink nemcsak biztonságban vannak, de némi pluszt is hozhatnak csupán azzal, hogy nem otthon tartjuk. Van, aki nem bízza a pénzével való gazdálkodást másra.

A matrac alja, egy miniszéf vagy egy befőttesüveg az, amely a spórolt pénzed rejtekhelyét jelenti? Nemcsak amiatt tarthatunk magunknál nagyobb készpénzt, mert a bankintézetekben nem bízunk, hanem bármikor történhet olyan váratlan esemény, amikor mozdítani kell némi összeget. A lekötött pénzünkhöz nem jutunk hozzá azonnal, ezért is van az, hogy otthon megtalálható némi összeg. Nem mindegy azonban, hogy egy betörő is rábukkan féltve őrzött rejtekhelyünkre pénzünkre vagy sem. Hová kellene a pénzt úgy elrejteni otthon, hogy eszünkbe jusson a rejtek, azonban más ne találja meg akkor sem, ha nagyon keresi.

 

Macskás gazdiként

A lakásban élő cica egyik kötelező használati eszköze a macskavécé. Ennek többféle változata van, azonban ez az a hely, amelyet nemcsak a betörő, de a családban is mindenki szeret elkerülni. Éppen ezért igazán ideális rejtekhelye lehet az otthon tartott pénzünknek. A cica szigorúan dolga elintézésére használja az almot, így nem kell arra számítani, hogy kárt tesz a pénzben. Tegyük az összeget borítékba és még zacskóba is, majd így ragasszuk a fedeles macskavécé tetejébe belülről. Ha csak alomtálca áll a cica rendelkezésére, annak aljára érdemes a pénzt felragasztani.

Karácsonyi díszek közé

A karácsonyi díszek használata idényszerűen történik. Használat után azokat gondosan elrakjuk és egy olyan helyiségben tároljuk, ahol nincs útban. Nos éppen ez lehet az egyik ideális rejteke a pénzünknek.

Fagyasztó

A hűtő fagyasztó részébe kerülnek a nem azonnal fogyasztandó, tárolást igénylő alapanyagok. Pontosan ez az, amely miatt kevésbé jut eszébe bárkinek is úgy, mint a dugipénz rejtekhelye.

 

Padlószőnyeg

A nagyobb részt borító, egybefüggő padlószőnyeg nem az, amelyik azt a feltételezést veti fel egy rablóban, hogy alatta a poron kívül bármi más is lehetne. Emiatt lehet ideális helye a megtakarított pénzünknek.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)