Jump to content

Karácsony az erkélyen

2020. 12. 10. 19:00

A figyelmünk egyre inkább a karácsonyi ünnepek felé orientálódik, talán már a karácsonyi láz is kezd úrrá lenni rajtunk. Ennek van az ideje, ne fogd vissza magad.

Megvásárlásra kerülnek az ajándékok és dekoráljuk az otthonunkat leginkább belül, de a kültéri fényfüzérek is megjelentek már az ereszcsatorna alatt, az ablakokban. Akinek van terasza, erkélye azt sem kell dekoráció nélkül hagyni. Télen ugyan nem biztos, hogy sokat tartózkodsz odakint, de ha megteremted a hangulatot, talán még a hideg ellenére is keded támad kint elfogyasztani egy csésze meleg teát vagy kávét. Meleg takaróval körbe bugyolálva, karácsonyi hangulatban élvezheted az ízeket.

 

Régi bútorok

Ha van hely az erkélyeden, teraszodon, akkor akár vintage, örökségből származó bútordarabok (karosszék, fotel, kanapé) is helyet kaphat. Még ha új stílusú kerti bútoraink is vannak, a karácsonyi mintás lakástextíliák hangulatot teremthetnek. A díszpárnák, takarók, lámpások, ledsorok, gyertyák mind melegséget adnak kinti tartózkodásunkkor. Örökzöldekből készített dekorációk kaphatnak helyet a kerti asztalon, de a földön elhelyezve is. Ha van kisebb fenyő, amely nem a karácsonyfa lesz, akkor az erkély díszeként még kiválóan működhet.

Fényesen

Ha nem akarsz túlzásba esni, azonban a fény hiánya már nyomasztó, akkor fényfüzérek az erkélyre, a teraszra is kikerülhetnek. Nemcsak az udvart világíthatod meg, de befelé is sugároz némi fényt, és ez a léleknek szükséges.

Virág helyett

A terasztól, az erkélyről már védett helyre kerültek a növényeid, ezért a virágtartók most üresen állnak. Nem feltétlenül kell ennek így lennie. Töltsd meg azokat fenyőágakkal, díszítsd karácsonyi díszekkel, fényfüzérekkel, így egyszerre lesz fény a helyen és természetes dekoráció.

 

Létrára az erkélyen

Nem a mikulásnak kell oda felmásznia, pusztán dekorációs elem, amellyel jól lehet dolgozni. Állíts ki a teraszra egy létrát, nyisd szét a lábait. Tekerj azokra színes izzósort, a fokaira rakhatsz gyertyát, örökzöldekkel is körbe rakhatod.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)