Jump to content

Jöjjenek a pozsgások!

2020. 11. 30. 19:00

Az ünnepi dekoráció nagyobb értékű akkor, ha magunk készítjük. Az ősszel gyűjtött termések és levelek is adhatják a dekorelemeket, de gondolkodhatsz másban is.

Ha trendkövető akarsz lenni, akkor idén élő dekorációval rukkolsz elő. A legegyszerűbb módja az, ha van otthon pozsgásnövényed, mert ha nincs, akkor bizony be kell szerezned. Az idei dekortrend főszereplői ugyanis a pozsgások, amelyek a tűlevelűekhez hasonlóan mindig zöldek.

Gyertya középen

Kezdd a legegyszerűbb megoldással. Ehhez csak egy tányérra vagy tálcára van szükség, amelyet nélkülözni tudsz az ünnepi időszakban. Állíts a közepébe egy nagyobb gyertyát, amely bőven kiemelkedik, mert köré kell majd a pozsgásokat helyezni. Elég, ha csak körbe rakod a gyertyát a növényekkel, hiszen minden ültetés nélkül is elvannak hetekig. Ha azonban azt szeretnéd, hogy még élőbb legyen az asztaldíszed, úgy némi földdel elülteted a növényeket.

Lámpásban

Ha van egy díszlámpásod, amelyet nem sajnálsz máshogy használni, akkor ahol eddig a gyertya foglalt helyet, most pozsgásnövény kerüljön oda.

Csillagos

Talán lapul az edénykészleted között egy olyan süteményforma, amely csillag alakú. Az ünnepekre hangolódva mindig lehet ilyen darabokat látni. Ha van egy és nem sajnálod befogni, akkor a pozsgások új élőhelye is lehet. Ha pedig szánsz rá annyit, akkor vásárolj újat. Ebbe bele lehet ültetni a pozsgás növényeket, mohával díszítheted. Ha van négy vékony és hosszú gyertyád, akkor akár adventi díszt is készíthetsz belőle, de asztaldíszként is látványos megoldás.

Csillag a falon

Ehhez már lehet, hogy több ember összefogására lesz szükség, ugyanis kelleni fog egy csillag alakú fa keret. Ha magad nem tudod elkészíteni az alapot, valakit kérj meg arra, hogy készítse el neked fából. Más megoldást jelenthet, ha találsz egy nagyobb csillag formát, amelynek magasabb a fala. A csillagba beleültetett növények olyan stabilan feküdhetnek bele a formába, hogy akár mint egy képkeret, még a falon is helyet kaphatnak.

Pozsgásfenyő

Ehhez szükség van egy kúp alakú tűzőhabra, vagy ahogy nevezik, oázisra. Ebbe kell beletűzdelni a növényeket, így élő kompozíciót kapunk. A növények nem biztos, hogy stabilan megmaradnak az oázisban, ezért némi drótozással lehet stabilitást adni a pozsgásfenyőnek. A tetejére akár csúcsdíszt is kaphat a „fenyő” és égősorral is dekorálni lehet a hangulat és a látvány érdekében.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: pixabay.com)